Ungt herrelag til VM

Anders Engell og de to juniorspillerne Kristoffer Ventura og Kristian Krogh Johannessen skal representere norge i lag-VM i Tyrkia om to uker.

Publisert

Lag-VM for amatører, både damer og herrer, arrangeres i Tyrkia 27. september til 7. oktober. Damene er først ut, og for Norge spiller Marita Engzelius (Oslo GK), Nicoline Skaug (Oslo GK) og Tonje Daffinrud (Vestfold GK).

Les også: VM-laget er klart

Herrene starter sitt mesterskap 4. oktober, og det norske laget består av Anders Engell (Grønmo GK), og de 17 år gamle Wang-elevene Kristoffer Ventura (Moss & Rygge GK) og Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK).

– Forventningene til de norske guttene er at de skal prestere sin beste golf når det gjelder som mest. Plassering er vanskelig å forutse, men med god golf har guttene kapasitet til å overraske, sier landslagstrener Niklas Diethelm.

I lag-VM kan hver nasjon stille med tre spillere. Det spilles 72 hulls slagspill over fire dager der de to beste resultatene per dag fra hver nasjons spillere er tellende i nasjonskampen. Frankrike er forøvrig regjerende mestere for herrer, mens Korea forsvarer tittelen på damesiden.

Selv om turneringen er et lag-VM kåres likevel beste spiller, World Amateur Champion. Norske Suzann Pettersen oppnådde denne tittelen i 2000.

(NGF)

Powered by Labrador CMS