Foto: Lars Martin Bøe

 

Driver


Speedline Fast 12

 

Et aerodynamisk og dypt ansikt i 460cc, med innhulede kanaler på kronen for å redusere luftmotstanden. Krone i matt sølv finish, mens resten av køllehodet er matt sort. Justerbart køllehode hvor du i tillegg til å justere draw/fade/nøytralt også kan stille inn lengde på skaftet, lievinkel og loft.

 

Veiledende pris 2.495,-

 

Mer info

 

 

 

Fairwaywood


Speedline Fast 12

 

En kompresjonskanal i sålen og i kronen av køllehodet bidrar til å gjøre slagflaten mer fleksibel, som igjen gir woodene en trampolineeffekt. Adams har sett enkelte av deres konkurrenter trykke lignende teknologi til sitt bryst, blant annet Taylor Made i sin RocketBallz-serie. Derfor er det kanskje også passende at TaylorMade nylig har kjøpt opp Adams Golf?

 

Veiledende pris 1.695,-

 

Mer info

 

 

 

Hybrider


Idea a12

 

Har i likhet med fairwaywoodene en kanal i sålen og kronen, hvis hensikt er å øke ballhastigheten. a12 er designet for å gi ballen en noe høyere utgangsvinkel enn deres foregående modell a7. a12 fås kjøpt i to versjoner – a12 og a12OS (oversized). Sistnevnte har et 14 prosent større køllehode enn a12, og gir ballen en enda høyere utgansvinkel og med mer spinn enn a12.

 

Veiledende pris 1.495,-

 

Mer info

 

 

 

Super XTD Hybrid

 

Verdens mest populære hybrid på tourene. Super XTD er i følge Adams deres mest innovative og avanserte hybrid noensinne. «A driver in a hybrid body» kaller Adams Supert XTD. Med kompresjonskanal i sålen og kronen hevder Adams at slagflaten er hetere enn hos alle deres konkurrenter.

 

Veiledende pris 1.795,- for rustfritt stål. 2.395,- for titanium.

 

Mer info

 

 

 

Jern


Idea a12OS


Ekstremt lettspilte jern med en noe lavere profil en de forrige a7OS-jernkøllene. Vekten i køllehodet er blitt mer effektivt distribuert rundt køllehodet. I stedet for mye vekt rett bak ballen, er vekten nå flyttet langs perimeteret av slagflaten, noe som gjør køllen mer stabil og tilgivende. Settet egner seg for middel- og høyhandicaperen som sliter med å slå mellomlange og lange jern. Settet kommer med tre hybrider, to jernkøller som kan minne om hybrider, og tre rene cavity back-jern.

 

Veiledende pris  5.495,- (5-SW)

 

Mer info

 

 

 

 

Black CB3 

 

CB3 har fått vekten plassert ut i ytterkantene for å være tilgivende mens den tynne slagflaten gir god følelse og presisjon i slagene. Dette er et jernsett i klassen ‘game improvement’ og det er ganske tilgivende gjennom hele settet. Målgruppen er middels gode og bedre spillere. CB3 har spillbarhet, følelse og utseende som appellerer til disse gruppene. 

Veiledende pris 6.995,-

 

Mer info

 

 

Puttere


Ved å kjøpe opp Yes! har Adams bevist at de ønsker å satse stort også på putterfronten fremover. De patenterte C-groove-rillene i slagflaten er skjært med en 20 graders vinkel oppover for å bidra til raskere og jevnere rull. C-groove-rillene skal også gjøre at treff utenfor sweet-spot vil rulle jevnt. Bak slagflaten er det satt inn et termoplastisk insert som skal absorbere virbrasjon og gi en mykere følelse. Årets nye modeller er oppkalt etter åtte ulike kvinnenavn, og putterne er tilgjengelig i en rekke alternativer i både bladputtere, semimallet og helmallede i både sølvgrå, mørk og hvit finish.

 

Veiledende priser fra 1.395- til 1.495,-

 

Mer info

 

 

 

Vår favoritt

 

Da vi testet ut Adams nye produktlinje på rangen under PGA Show i Orlando i januar var det hybridene og woodene som skilte seg mest ut. Adams har rykte på seg for å levere lettspilte køller i «game improvement»-kategorien, og årets wooder og hybrider leverte virkelig varene. Kompresjonskanalene både i sålen og i kronen av køllehodet sørger for en imponerende trampolineeffekt i slagflaten, og med en høy ballbane. Lengden vi fikk med treerwooden var bare noen få meter bak lengdene vi klarte å oppnå med driveren.

 

For mer info om andre Adams-køller, se www.adamsgolf.com.