Foto: Lars Martin Bøe


Drivere


VR_S

 

VR_S driver har et større og mer aerodynamisk hode enn forgjengeren VR. Køllehodet har åtte ulike innstillingsmuligheter som strekker seg fra 2 grader åpen til 2 grader lukket. Nikes fokus har vært å gjøre køllen så lett som mulig, og med Fubukis nye lette skaft og en ny ultratynn slagflate (NexCOR) er VR-S Nikes lengste driver noensinne.

Les test av VR_S-driveren i nr. 2 av Norsk Golf 2012.

Veiledende pris 2.695,-

Mer info

 

 

Fairwaywood

VR_S 

VR_S fairwaywood har større treffsone som er utvidet til å gå lenger ned på fronten, akkurat det området på køllehodet der veldig mange treffer. Både driver og fairwaywood bruker NexCOR teknologi for å gi en slagflate med maksimal ytelse for fart og lengde.

Veiledende pris 1.795,-

Mer info

 

 

Hybrid


VR_S

 

Hybriden deler tekniske egenskaper med resten av VR_S serien. Den bruker NexCOR teknologi for å gi høyere ballhastighet med alle køllene. Når dette kombineres med et kompakt aerodynamisk design får man lengdeegenskapene til en fairwaywood og presisjonen til jernkøller pakket inn i en hybrid. Det blir lettere å få ballen opp i luften og den flyr lengre. Har allerede rukket å bli en av Suzann Pettersens favoritter.

Veiledende pris 1.350,-

Mer info

 

 

 

Jern


VR_S Forged

 

Nike bygger videre på det evige temaet fart og lengde med lanseringen av sine VR_S jern. Dette er Nikes «lengste og raskeste» jern noensinne. De bruker driverteknologi for å få økt ballhastighet, og de forskjellige køllene i settet er variabelt tilgivende. Rillende er tettere plassert enn i tidligere jernkøller for å gi mer spinn, og gjør det dermed lettere å forme ballbanen.

Les testen av VR_S Forged i Norsk Golf nr. 2 2012.

Veiledende pris 6.995,-

Mer info

 

 

VR_S Cast

Nike har undersøkt hvor vanlige spillere faktisk treffer på køllehodet og gitt hver enkelt kølle tilgivende egenskaper basert på disse resultatene. En «powerbow» lavt og bak på køllehodet står for 30 prosent av køllehodets totalvekt.

Veiledende pris 4.995,- (5-PW)

 

Mer info

 

 

 

Wedge

 

VR Pro

 

Flere dype riller, og lasergravert mønster mellom rillene bidrar til en grov slagflate som maksimerer friksjonen med ballen. Nike har kommet med et nytt design på sålen (dual-sole design) som gjør at undersiden av slagflaten (leading edge) er nærme bakken selv når man åpner opp køllehodet. 

 

Veiledende pris 1.050,-

 

Mer info

 

 

 

 

Puttere


Method Core Drone

 

Suzann Pettersen har kalt den sin ‘nye bestevenn fra Nike’. Method Drone er ikke noe for dem som har et tradisjonelt syn på hvordan en putter skal være, men spillere som klarer å se forbi den litt spesielle fasongen har noe godt i vente. I tillegg til overlegen stabilitetet, sørger Nikes Method Cores insert i slagflaten for toppspinn og dermed god rull.

 

Du kan lese test av Drone-putteren i Norsk Golf nr. 1 2012.

 

Veiledende pris 1.395,-

 

Mer info

 

 

 

 

Method Concept

 

Bladputter med stabiliteten til en malletputter er tanken bak Concept. Nike har hentet inspirasjon fra konseptmodeller i bilindustrien og brakt det inn i golfverdenen i en blanding av funksjon og form. Den røde frontdelen er lett og veier 90 gram. Den sorte buen veier 200 gram og sørger for stabilitet og evne til å rulle ballen slik vi kjenner det fra de litt større putterne. Concept er en del av Method-familien og har de etter hvert velkjente rillene på fronten som skal få ballen til å rulle tidlig og jevnt.

Les testen av Method Concept i Norsk Golf nr. 2 2012.

Veiledende pris 1.495,-

Mer info

 

 

Vår favoritt


Nikes nye VR_S-driver er etter vår mening kongen på haugen av deres nye køller. Driveren er overraskende lett når man først svinger den, men lengdene VR_S ga oss var dette lett å glemme. Presterer meget jevnt i treff både i og utenfor sweet spot. Effektivt og enkelt å justere innstillingene på køllehodet.

 

For mer info om andre Nike-køller, se www.nikegolf.com.