Toppidrettssatsningen Team Norway deles inn i tre. I tillegg til et eget lag for proffene, får nå også amatører og juniorer sine egne Team Norway-lag.

Team Norway Proff vil fortsatt bestå av 15 tourspillere. Nyopprettede Team Norway Amatør vil bestå av seks til ti amatører, født 1997 eller tidligere, mens Team Norway Junior blir på cirka ti spillere født 1998 eller senere. 

Samtidig er flere nye tilskudd på plass i støtteapparatet. I oktober kom nyheten om at Narvesen forlenger og utvider sitt samarbeid med NGF. Selv om det ikke er offentliggjort noe beløp, ble det kjent under Golftinget på Gardermoen i november at det er snakk om en betydelig sum, der store deler av midlene er øremerket toppidrettssatsningen.

Vi får mulighet til å følge opp klubbtrenerne tettetere, mulighet til å sende spillerne på flere turneringer, økt aktivitet og et større støtteapparat, som kan følge opp spillerne mye tettere

Øyvind Rojahn

Idrettssjef i NGF

NGF har utvidet toppidrettsapparatet med nyansettelsene Geoff Dixon (fra Vestfold GK), Jan Egil Nærland (fra Stavanger GK) og Morten Hagen (fra Vestfold GK). I tillegg er Fredrik Due (fra Oslo GK) ansatt som Team Norway-koordinator.

Idrettssjef i NGF, Øvind Rojahn sier Dues arbeidsoppgaver vil gjøre at trenerne kan bruke mer tid på utvikling av spillere, fremfor planlegging av reiser, oppfølging av markedsavtaler og annet praktisk arbeid.

Nye i teamet som ressurspersoner er også coach Gordon Morrison fra Irland og fysioterapeut Erik Kløvstad (se hele den nye kabalen for støtteapparatet nederst i artikkelen).

Artikkelen fortsetter under bildet)

(F.v) Fredrik Due, Geoff Dixon, Jan Egil Nærland og Morten Hagen er nye tilskudd i NGFs toppidrettssatsning. (Foto: Oslo GK, Anne Hoftun Knudsen, Stavanger GK, Norgescup)

Fornøyd idrettssjef

Øyvind Rojahn sier til Norsk Golf at det har vært viktig å få på plass et større støtteapparat rundt Norges beste spillere:

– Hovedforskjellen er at nå har vi fått midler til å lage et proft opplegg også for de beste amatørene, forklarer Rojahn. 

– Nå kan vi sende spillere oftere på gress med flere ressurser. Vi får mulighet til å følge opp klubbtrenerne tettetere, mulighet til å sende spillerne på flere turneringer, økt aktivitet og et større støtteapparat, som kan følge opp spillerne mye tettere. Det blir mer kvalitet i hele satsningen.

Geoff Dixon gleder seg til å ta fatt på jobben som hovedtrener for Team Norways junior- og amatørlag:

– Støtteapparatet består av mange ulike personligheter og kompetanser som komplimenterer hverandre godt. Det er et sterkt team, med masse erfaring på ulike områder. Sammen skal vi forsøke å utvikle best mulige forhold for spillerne.

– Et tett samarbeid med klubbene blir veldig viktig for å lykkes i det arbeidet. Vi skal bistå klubbtrenerne der de trenger hjelp og støtte.

Slik er den nye toppidrettssatsningen

Team Norway Proff (TNP): 15 tourspillere

Team Norway Amatør (TNA): 6-10 spillere, amatører født 1997 eller tidligere

Team Norway Junior (TNJ): Ca. 10 spillere født 1998 eller senere

Opplegg for regional Talentuvikling (TU) blir klart i februar 2006.

 

Coach Team

 

Proff

– – –

Jon Karlsen

Toppidrettsansvarlig

Proffansvarlig

Head coach (TN, TNP)

 

Jonas Lilja

Coach (TNP, TNA)

 

Darren Webster-Clarke

Coach (TNP)

 

Fredrik Due

Koordinator (TN)

– – –

Junior/amatør

 

Geoff Dixon

Junior-/amatøransvarlig

Head coach (TNJ, TNA)

 

Morten Hagen

Coach (TNJ, TU)

 

Niklas Diethelm

Talentutviklingsansvarlig

Coach (TNJ)

 

Jan-Egil Nærland

Coach (TNJ, TNP, TU, TNA)

– – –

Ressurspersoner

 

Lars Hefte

Ansvarlig fysioterapeut og fysisk trener (TN, TNP)

 

Cecilie Ystenes

Mentaltrener (TNP)

 

Gordon Morrison

Coach, motorisk læring, idrettspsykologi (TNJ, TU)

 

Erik R. Kløvstad

Fysioterapeut og fysisk trener (TNJ)