Når man er tilskuer på golfturneringer på høyt nivå ser man virkelig hvor god disse spillerne er. Alle er på et nivå du svært sjelden får sjansen til å oppleve ‘live’. Det er en sjelden sjanse til å bli inspirert til å bli bedre. Og samtidig bli litt skremt av den enorme bredden i golfverden.

 

Husk å følge anvisninger fra de frivillige. Mobiltelefon må være avslått eller ha lyden helt dempet. Kamera kan også forstyrre spillerne. De fleste vil synes det er ok at tilskuere tar bilder på range eller treningsgreen, men følg anvisninger også her. Tenk sikkerhet selv om du bare er tilskuer. Selv disse gutta bommer på fairway av og til. Ta med eller kjøp mat og drikke på stedet. En turneringsdag varer mange timer og det blir mye vandring dersom du velger å følge en gruppe (se starttider på denne siden).

 

Det er gratis inngang på Losby. Vi låner veibeskrivelsen fra hjemmesiden deres.

 

Losby ligger 6 km sør for Lørenskog, ca 20 km fra Oslo sentrum og 44 km fra Gardermoen.

 

Fra Gardermoen til Losby: – Følg E6 mot Oslo. Ta av til høyre mot Lørenskog og Riksvei 159. Følg skilting til Lillestrøm/Strømmen.Hold deg i høyre fil mot Losby, Finstad, Skårer og Kjenn.Følg skilting mot Losby deretter. Estimert kjøretid er ca. 30 minutter. Se kjørebeskrivelse på kart her.

Fra Oslo til Losby: Følg E 6 nordover ut av Oslo mot Trondheim og Gardermoen. Ta Riksvei 159 mot Lørenskog og Lillestrøm. Hold deg i høyre fil mot Losby, Finstad, Skårer og Kjenn.Følg skilting mot Losby deretter. Estimert kjøretid er ca. 20 minutter. Se kjørebeskrivelse på kart her. 

 

Challenge Tour har vært springbrett for mange store spillere. Feltet på Losby holder god standard selv om nok bare de ivrigste golffans drar kjensel på navnene. Av unge, lovende spillere kan vi nevne Brinson Paolini (USA), Alan Dunbar (Nord-Irland) og Dylan Frittelli (Sør-Afrika).

 

Engelske Nick Dougherty har tre seire på European Tour i karrieren. Siste kom i BMW International Open i 2009. Etter det har han slitt voldsomt. Den gamle tennisstjernen Yevgeni Kafelnikov får invitasjoner til en del turneringer og blir denne uken å se på Losby. Trolig i kun to dager, han var bedre med den litt større ballen.

 

På hjemmebane er det ofte mange nasjonale spillere i feltet. Ringrever som Nilbrink, Tage Johansen, Aronsen og Kaensche skal aldri avskrives. Det blir også artig å følge de norske amatørene. Kanskje Ventura står for årets bombe på Challenge Tour?

 

Kofstad, Mikkelsen, Bertheussen, Engell og Børsheim er nok våre sterkeste kort. I hvert fall på papiret. Rogalendingen Eirik Tage Johansen er faktisk nest beste nordmann på Challenge Tour rankingen med en 85.plass, men han har ikke klart å beholde formen han viste tidlig på året.

 

Norsk seier eller ei, det blir uansett fire dager med store golfprestasjoner på Losby.