Mens Xander Schauffele og Brooks Koepka mistet det, bombet Rory McIlroy ut den ene perfekte driven etter den andre. Nord-iren ble den første som vinner FedEx Cup to ganger etter Tiger Woods.

– Det var utrolig kult. Jeg spilte mot verdenseneren i dag, å spille som jeg gjorde i dag mot ham og vinne FedEx Cup er helt utrolig, sa McIlroy da han ble intervjuet noen sekunder etter at den siste putten var satt.
 

Rekordpremie

McIlroys fantastiske langspill er det aldri noe i veien med. Når han får putteren til å fungere i tillegg er han bortimot uslåelig. Da han satte punktum med dagens sjette birdie på det attende hullet, var seieren i boks – med utklassingssifre. Fire slag ned til nærmeste utfordrer. 

Dermed kunne han juble for tidenes største premiesjekk i profesjonell golf. 15 millioner dollar, eller 135 millioner norske kroner, tikker inn på superstjernens konto. For å sette det i perspektiv: da Tiger Woods entret proffsirkuset i 1996 var den totale premiepotten for hele PGA Tour-sesongen 60 millioner dollar. I 2019 er den totale premiepotten bare for FedEx Cup på 70 millioner dollar…

– Det stod mellom tre stykker på sisterunden. Xander Schauffele, Brooks Koepka og meg. Det er en fantastisk måte å avslutte det som har vært en strålende sesong for min del. Jeg har vunnet tre turneringer (inkludert Players Championship), som er utrolig bra. Jeg er veldig stolt av meg selv og skal virkelig nyte denne seieren i kveld, smilte McIlroy.

– Jeg er ganske sliten nå, men jeg skal kose meg med et par drinker i kveld.