Det er kun fem måneder siden Ballesteros gikk bort, i en alder av 54 år. Derfor benyttet Garcia anledningen til å ære sin landsmann med seieren i Valencia.

– Denne var for Seve, sa Garcia etter å ha vunnet på Castellon, til europeantour.com. Dette var også banen hvor Garcia vant sitt første klubbmesterskap i en alder av 12 år. Garcia var i en egen klasse på Club de Campo del Mediterráneo. Det er ikke ofte at vinneren lander 11 slag foran nestemann på leaderboardet. Men det gjorde Garcia, etter to vanskelige år på golfbanen. Derfor smakte seieren ekstra godt.

– Jeg vil ikke bare takke familie og venner, men også sponsorene mine, alle som er rundt meg, for å gi støtte til meg gjennom to tøffe år, sier spanjolen.

– De har stått ved siden av meg og trodd på meg, og jeg er glad for å betale dem tilbake med denne seieren, forklarer Garcia til europeantour.com.

Den tidligere storspilleren viste over fire runder en leksjon i god golf. Den spanske spilleren fant fram hva som virkelig bor i han. Etter runde 1, lå Garcia fire slag under par. Etter runde 2 noterte Garcia åtte slag under par. Etter at runde 3 var ferdigspilt, hadde han gått syv slag under par. Så etter runde 4, gikk han åtte slag under par, som ga 27 slag under par totalt.

Landsmannen Gonzalo Fdez-Castano tok andreplassen i turneringen, hele 11 slag bak Garcia.