Før finalespillet lørdag lå de asiatiske stjernene, anført av kaptein Thongchai Jaidee, under med 7-3 og trengte et mirakel før de avgjørende singelmatchene lørdag ettermiddag.

Thailandske Jaidee åpnet dagen med en overbevisende 3&3-seier over Graeme McDowell og etter ytterligere fem seire for Asia, stod alt på matchen mellom japaneren Hideto Tanihara og spanjolen Gonzalo Fernandez-Castano, som satte en eagle på hull 16. og det var altså helt likt mellom lagene med to hull igjen å spille.

Thrilleren fortsatte da Tanihara reddet par på 17 fra bunkeren og det var dermed duket for en nervepirrende avslutning på det aller siste hullet.Ingen av spillerne klarte å sette birdieputtene sine, og turneringen endte uavgjort da Fernandez-Castano viste god match-ånd og ga motstanderen sin korte par-putt for å dele hullet.

– Jeg har gått i lederballen mange ganger, og jeg har aldri vært så nervør som jeg var i dag. Det er helt annerledes når du spiller for et lag. Plutselig var alt avhengig av mitt spill. Jeg er veldig stolt av måten jeg spilte de siste hullene, sier 34-åringen ifølge nyhetsbyrået Assosiated Press. Han var en av få europeiske spillere som presterte opp mot sitt beste lørdag ettermiddag.

Det europeiske laget er kjent for sin fantastiske statistikk mot det amerikanske laget i Ryder Cup, men denne gangen greide de altså ikke å holde trykket oppe hele veien til mål. I denne sammenheng skal det nevnes at selv om de nok var favoritter før turneringen, så manglet det europeiske laget flere av de største kanonene, som Ian Poulter, Justin Rose, Sergio Garcia og Rory McIlroy. Trolig blir disse navnene å regne med når årets Ryder Cup starter i september på Gleneagles i Scotland.

Asiaternes comeback mot de europeiske stjernene vil trolig bidra til en økt interesse for golf i regionen, der sporten er i stor vekst. Med et så håpløst utgangspunkt før avslutningen, var lagkaptein Jaidee svært fornøyd med sluttresultatet.
– Laget spilte fantastisk. På lagmøtet ba jeg dem om å gi alt, prøve alt og holde på den positive energien. Vi fikk et svært godt resultat til slutt, sier Jaidee.