Våren 2012 er langt bedre enn våren i fjor. Og allerede før mars er over kan den flotte golfbanen i Moss slippe til ivrige golfere.
– Det ser svært bra ut for øyeblikket, men vi må fortsatt ta forbehold om frostnetter, sier daglig leder Åge Erichsen i Moss&Rygge GK/Evje Golfpark. I første omgang tillater de spill fra fra utslag 49 (rødt) og 61 (gult), men teeklossene vil bli flyttet litt rundt for å spare teestedene. Golfbox er åpen for påmeldinger, og Erichsen gjør oppmerksom på at golfbiler ikke kan benyttes inntil videre.
På vestsiden av Oslofjorden kan flere klubber melde om tidlig åpning.

Borre Golfklubb åpnet lørdag 24 mars med såvel sommergreener som gress. De oppfordrer alle til å  a turen og spill Borre i flott vårpryd! Her har de foreløpig ballrenne pga fare for frost. Greenfee betales i proshop eller selvbetjeningskassa før utgang.
Vestfold GK har begge banene åpne. Rekordtidlig, i følge daglig leder Knut Gran. – Takket være snille værguder og et kompetent banemannskap har vi flotte spilleforhold, sier de på nettsiden vgk.no. Oppslått torv legges tilbake og ballplassering innenfor en køllelengde. Booking via golfbox.
Lenger sør er Kragerø Golfpark  åpnet, og banemester Dan Jurgens melder at banen er i svært god stand for å være så tidlig på året.

I Osloområdet er Grorud GK  åpnetmed vintergreener. Ballerud GK og Asker GK  åpner drivingrangene sine. Holtsmark GK i Lier åpner nihullsbane og drivingrange lørdag 31. april.

Solum GK ved Holmestrand har åpnet de ni siste hullene, mens greenene på de første ni har fått noen skader som må fikses først.