Amerikanske Nick Watney tok sin andre PGA-seier for sesongen, da han gikk til topps i AT&T National i helgen med to slags margin ned til K.J Choi. Watney, som ledet turneringen før siste dag, klarte bare en enkelt birdie på back nine, samtidig som Choi gjorde et helhjertet forsøk på å hente inn forspranget, men Watney red stormen mesterlig av. Uten bogeys.

– Det gjør det hele så mye mer tilfredsstillende. Jeg er veldig, veldig stolt over måten jeg klarte å avslutte turneringen på, sa Watney etterpå.

Choi hyllet sin overmann.

– Nick spilte simpelthen for godt i dag, sa han. – Han spilte som en mester, så det var ingenting jeg kunne gjøre. Han er en vidunderlig spiller.

Watney, som vant World Golf Championship på Doral i mars, er den eneste, forutenom Mark Wilson og Bubba Watson, som har vunnet to ganger på touren i år. Watney har også åtte topp ti-plasseringer, flere enn noen annen på touren, og han har spilt inn over fire millioner dollar hittil i 2011.

– Han har funnet ut at han er stor spiller i år, sa Adam Scott, som endte på en tredjeplass. Den delte han med Jeff Overton og Charles Howell III. – Han jobber ekstremt hardt, og nå høster han fruktene av det. Han er av de store spillerne der ute, ingen tvil om det, la australieren til.

Seieren sendte Watson også til topps på FedExCup-rankingen, men han vil ikke si at han har funnet golfsportens hemmelighet for det.

– Jeg prøver bare å jobbe hardt og analysere spillet mitt, jobbe med svakhetene mine. Jeg føler at det er en prosess, og jeg må bare fortsette med det og forhåpentligvis fortsette å vinne.

Tidligere har Watney slitt med å levere når det drar seg til, når muligheten til å vinne, har ligget der. Vel, ikke nå lenger.

– Det er en veldig avhengighetsskapende følelse å være der ute og under mye press. Å være i stand til å slå gode slag og slå gode putter er grunnen til at jeg spiller, sier Watney.

Og han fikk det hele til å se så lett ut. Så lite anstrengende. Spørsmålet nå er bare hvor høyt Watney kan nå.

– Jeg tror jeg blir bare mer og mer komfortabel, men jeg har bare fire seire, er hans kommentar til det. Vi andre kan bare vente på nummer fem.

Det blir neppe så altfor lenge til.

Høydepunkter

Kilde: pgatour.com/Reuters