Ventura mottar et stipend på 15 000 kroner for utmerkelsen. Dette er andre år på rad at en collegespiller fra Oklahoma State University vinner prisen. I fjor var det hans lagkamerat Viktor Hovland som stakk av gårde med prisen.  

NGFs begrunnelse for utmerkelsen lyder:

«Administrasjonens innstilling er at «Årets talent» går til Kristoffer Ventura (Oslo GK) som opp i gjennom de siste årene har hatt en jevn og fin utvikling. Kristoffer går til daglig på Oklahoma State University, hvor han spiller fast på laget og hevder seg stabilt godt i college systemets høyeste divisjon. Høydepunktene i årets sesong er foreløpig sterke 9.plasser i amatørgolfens største turneringer, U.S. Amateur og British Amateur. (hvor spilleren som han tapte mot, til slutt vant turneringen). Kristoffers satsing og jevne gode spill har tatt han frem til en foreløpig 25.plass på verdensrankingen. Kristoffer hever nivået på enhver turnering han spiller, og er i tillegg et godt forbilde for mange.»

Jentestipendet på 10 000 kroner gikk i år til Fana GKs Mia Sandtorv Lussand. NGF sier:

«Administrasjonens innstilling er at årets jentestipend går til Mia Sandtorv Lussand (Fana GK) som gjennom sesongen har hatt en positiv utvikling og prestert stabilt på et bedre nivå. Mia har på sine fire starter i U16 klassen på Srixon Tour vunnet 3 ganger og kommet på 3.pl en gang. Dette gjorde at hun til tross for sin unge alder ble tatt ut på EM lag jenter, og fikk prøve seg i U19 klassen når Srixon Tour ble arrangert på Byneset. Der beviste hun sin utvikling ved å ta en sterk 2.pl. Det er ikke så overraskende at Mia har så god utvikling, for hun er en utøver som legger ned en veldig god jobb både med tanke på mengde og kvalitet. Mia er en blid jente som bidrar positivt både i treningsmiljøer og på turneringer hun deltar på.»

På guttesiden ble det Haugaland GKs Bård Bjørnevik Skogen som ble hedret med juniorstipend.

«Administrasjonens innstilling er at årets guttestipend går til Bård Skogen (Haugaland GK) som gjennom sesongen har hatt sterk utvikling. Flere gode prestasjoner i nasjonale turneringer hvor høydepunktet foreløpig er seier i NM jr med 10 slag. I juli gikk han med -10 på tre runder helt til topps i European Young Masters (EM U-16). Bård var også med på EM lag gutter, og han er en hardtarbeidende ung utøver som alltid når han er på samlinger eller turneringer bidrar til godt miljø og sterk konkurranse.»