Ventura på 11. plass i Arizona

Tre nordmenn har denne uken deltatt i Thunderbird International Junior. Kristoffer Ventura gjorde det best med en delt 11. plass.

Etter å ha falt fra fjerdeplass til 16. plass under andrerunden av Thunderbird International Junior i Arizona klatret Ventura igjen under den tredje og avsluttende runden som ble spilt natt til tirsdag.

Med en sisterunde på 72 slag (E) endte 16-åringen en over par for turneringen, seks slag bak vinneren Brad Dalke fra Texas. Ventura delte til slutt 11. plassen med amerikanerne Jonathan Garrick og Gavin Hall. Venturas runde inneholdt tre birdies, tre bogeys og resten par. Det har ikke skortet på birdies for nordmannen denne uken – 14 ble det totalt, men litt for mange bogeys og dobbelbogeys straffet ham hardt. 11. plass er likevel mer en godkjent i en turnering der noen av verdens beste juniorer deltok.

En som skulle få det tøffere på Grayhawk Golf Club var Hagas Oddvar Hjellegjerde. Med en avslutningsrunde på 89 slag endte han på 48. plass, helt nederst på resultatlisten. I jenteklassen stilte Maria Tønnessen som eneste norske deltager. På hennes scorekort stod det 76 slag (+4) da dagen var omme, noe som holdt til en 22. plass i feltet som bestod av 30 jenter. Også i denne klassen var det en amerikaner som stakk av med seieren, Karen Chung fra New Jersey vant med seks slag, syv under par totalt.

Runde 1 og 2

Ventura fra Moss & Rygge er i disse dager i aksjon i Arizona, på Grayhawk Golf Club sin Raptor-bane. Turneringen er en del av AJGA (American Junior Golf Association) sin tour, der noen av verdens beste juniorer konkurrerer. 16-åringen er blant de yngste i feltet, men det hindret ham ikke i å umiddelbart spille seg inn i tetkampen etter første runde. Ventura innledet turneringen med en runde på 71 slag (-1), og delte dermed fjerdeplassen med fire andre spillere – fire slag bak teten etter første runde.

Andrerunden skulle bli en berg-og-dalbanetur uten like, hvor det til slutt ble 74 slag (+2) på scorekortet. Runden inneholdt hele syv birdies, men ble mye ødelagt av en trippelbogey på det tredje hullet, en dobbelbogey på det sjette og tre ytterlige bogeys. Dermed falt unggutten til en delt 16. plass, en over for turneringen og har seks slag opp til teten.

To andre nordmenn deltar også i samme turnering – Oddvar Hjellegjerde og Julie Tønnessen. Så langt har ikke spillet sittet for Hjellegjerde som til daglig representerer Haga Golfklubb. Med runder på 80 og 81 slag ligger han på en 47. plass, nest nederst på resultatlisten. Tønnessen på sin side har plassert seg på en 22. plass med runder på 81 og 76 slag. Totalt deltar 30 spillere i jenteklassen.

Kristoffer Ventura vokste opp i Mexico, men flyttet til Norge for fem år siden. Han har på kort tid markert seg som et enestående talent, og er i dag en del av Norges U-18 landslag, sammen med Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) og Andreas Berk (Larvik GK). I fjor representerte han det europeiske laget under Junior Ryder Cup på Gleneagles i Skotland. Mange sperret nok øynene opp for Ventura da han tidligere i år vant det franske åpne juniormesterskapet i Paris.

Turneringen i Arizona avsluttes natt til tirsdag.