25. november måtte Kristoffer Ventura legge seg under kniven i Florida for å få fjernet en betent blindtarm. Timingen kunne ikke vært dårligere, for 6. desember starter q-school-finalen i Chandler i Arizona, der det skal bestemmes hvem som sikrer seg spillerettigheter på Web.com Tour neste år – nivået under PGA-touren.

Selv om man normalt sett blir skrevet ut fra sykehuset ett til to døgn etter en blindtarmsoperasjon, blir man rådet til å ta det helt i ro de første én til to ukene etter operasjonen, og på grunn av brokkfare skal man unngå å trene magemusklene i cirka tre uker. Deretter kan man gradvis begynne å øke den fysiske aktiviteten, men etter en kikhullsoperasjon slik Ventura har vært gjennom, blir man uansett rådet til å vente med full trening til cirka seks uker etter operasjonen.

Seks uker var for øvrig nettopp det det tok LPGA-stjernen Michelle Wie å komme tilbake til touren etter at hun måtte fjerne blindtarmen i fjor høst. Allerede søndag var imidlertid Ventura tilbake på treningsfeltet på The Bears Club i Jupiter i Florida.

– Det går greit med kroppen. Jeg slår baller, men bare med wedger og korte jern. Jeg satser på at det blir litt bedre hver dag, og at jeg kan slå driver når turneringen starter, sa Ventura til Norsk Golf mandag.

Onsdag kveld bekreftet han på sin Instagram-konto at han skal spille:

– Gleder meg til å slå ut i Web Finals i morgen. Det har bare gått ti dager siden operasjonen, men jeg kommer til å gjøre det meste ut av det, skriver han på sin Instagram-konto.

 

 

Ventura tar fatt på førsterunden klokken 17.47 torsdag sammen med amerikanerne Patrick Sullivan og Spence Fulford.

23-åringen har imponert stort i høstens kvalifisering, og av de 408 spillerne som stilte opp i pre-kvalifiseringen på sensommeren, er det bare to av disse som har klart å gå hele veien gjennom første- og andresteget. Ventura er én av dem.

Nå krysser vi fingrene for at det ligger noe i uttrykket «beware of the sick golfer»!

Leaderboard