Etter en høyst etterlengtet opptur med fire lagseiere i EM torsdag, ble fredag en ny grå dag sett med norske øyne. Herrene tapte sin B-puljematch mot Østerrike 3-2, og skal lørdag ut i match mot Danmark for å spille om 11. plassen. Matchen lå lenge og vippet mellom de to lagene, og mens Joakim Mikkelsen og Thomas Guste Pedersen vant sine matcher maktet ikke resten av de norske gutta å unngå tap mot østerrikerne.

– Herrene fikk dessverre bank av Østerrike i går. Vi kom litt på helene fra start og var ned i alle matchene en periode, men mot slutten kjempet vi som bare det, men det holdt ikke og avgjørende match ble avgjort på hull 18, skriver Norwegian Golf Team på sin Facebook-side.

 

Kjempet hardt

I gutteklassen skulle våre norske håp få et så dårlig utgangspunkt som mulig før deres match mot Sveits, da to av våre spillere, Kristoffer Ventura og Andreas Gjesteby i løpet av natten før hadde blitt matforgiftet. Gjesteby var for syk til å stille til start, mens Ventura forsøkte seg. Det gikk ikke så bra.

– Matchen i går ble spesiell da vi måtte gi bort Gjesteby sin kamp fra start. En spysyk Ventura måtte forsøke seg da vi ikke kunne rokkere rekkefølge og spillere i henhold til et noe firkantet regelverk. Han kom med egen transport og rett til tee, kastet opp på hvert tredje hull og forsøkte det han kunne, men på hull 10 ga han seg for da var det ikke lenger forsvarlig å fortsette. Med andre ord 0-2 før vi knapt hadde begynt, forteller sportssjef Frode Scheie til Norsk Golf.

Selv om det til slutt ble 1-4-tap applauderer han guttene for hvor hardt de har kjempet.

– Honnør til guttene som med en spesiell oppladning og lite energi gjorde et tappert forsøk i går. I dag møter vi stornasjonen England om 11. plassen. Vi gir jernet fra start og gleder oss til duell mot en av de beste nasjonene her. Kanskje litt rart å forstå når de er i B-flight, men det handler mer om banen og et kval-spill som får stor verdi.

 

Tap for jentene

Mer jevnt skulle det bli i jentematchen mot Danmark, men også de måtte til slutt se seg slått. Det hjalp lite at Marthe Wold/Stine Pettersen og Nicoline Skaug vant sine matcher, da både Annette Lyche, Maria Tønnessen og Julie Lied tapte sine. I dag møter de Sveits i kamp om 11. plassen.

I damenes C-pulje ble det også tap. Kun Olivia Hüllert vant sin match av de norske kvinnene, og dermed ble det 1-4-tap mot Wales. De avslutter turneringen med en match mot Slovenia, hvor de kjemper om å ikke ende på sisteplass i sin pulje.