Korn Ferry Tour Championship var den siste av tre turneringer i Korn Ferry Tour Finals, der det er de 25 beste spillerne sammenlagt på de tre turneringene som kvalifiserer seg til PGA Tour i 2022.

Ventura startet turneringen på 83.-plass på sammenlagtlisten og trengte minst en topp 4-plassering på søndag for å kunne klatre til topp-25.

Dermed var han avhengig av å spille sitt livs golf på søndagens avslutningsrunde, hvor han hadde syv slag opp til topp-4.

Ventura kjempet heroisk og avsluttet med sin første bogeyfrie runde i hele år, men runden på fem under par var likevel fem slag for mye. Ventura endte til slutt på delt 15.-plass og på 32.-plass sammenlagt i Korn Ferry Finals.

Ventura debuterte på PGA-touren i 2020 og fikk en tøff start på den nye karrieren med åtte missede cuter på sine første elleve turneringer. Skjebnens ironi ville imidlertid ha det til at koronapandemien skulle bli redningen for Ventura: touren bestemte seg for at det ikke skulle bli noen opp- eller nedrykk fra noen av tourene, og dermed kunne Ventura fullføre sesongen med senkede skuldre.

I 2020/2021-sesongen som startet i fjor høst, fikk Ventura så en knallstart. Han noterte en 6.- og 7.-plass i sine tre første turneringer, hans beste plasseringer i karrieren, men har siden da endt opp med 19 missede cuter på 26 forsøk på PGA-touren.

Forhåpentligvis kan 26-åringen nå finne tilbake til selvtilliten på Korn Ferry Tour igjen – en tour han flere ganger har vist at han føler seg langt mer komfortabel på. I 2019 sikret han PGA Tour-kortet takket være to seirer og en tredjeplass på Korn Ferry Tour, og i fjor endte han topp-15 i tre av de fire turneringene han spilte på touren.

Resultater Korn Ferry Tour Championship