Vepsestikkene førte til at han kastet opp de neste tre hullene og ble svimmel, så legen mente Joakim kan ha fått en allergisk reaksjon. Han ble derfor kjørt av banen og sitter hos ambulansepersonalet til observasjon. Mikkelsen var +6 etter 12 hull idag. Turneringen Double Tree by Hilton Acaya Open som begynte i dag i Italia fikk dermed en brå slutt for proff-debutanten Joakim Mikkelsen. 

Norsk Golf får opplyst fra Mikkelsen-leiren at han har vært rusten hele uken etter en sykdom han pådro seg i forrige ukes Challenge Tour-turnering i Sveits. Dermed var forberedelsene til ukens turnering i utgangspunktet langt fra optimale. Mandag orket han bare spille de første ni under innspillet, og i går orket han ikke spille inn i det hele tatt.

I startfeltet for øvrig finner vi Espen Kofstad som har spilt to over par og ligger på en foreløpig 30. plass. Elias Bertheussen har åpnet en under par, men har i skrivende stund fortsatt 15 hull igjen. Europa Tour-spilleren Knut Børsheim  skal snart slå ut i turneringen som avsluttes lørdag.