Engelskmannen begynte å studere ved Northwestern University i Chicago i høst. Der rakk han å spille fem turneringer, med to topp 10-plasseringer, inkludert en seier på samvittigheten.

 

Fitzpatrick er en av verdens mest lovende unge spillere, og i august fulgte han fotsporene til Tiger Woods da han vant verdens kanskje største individuelle amatørturnering, U.S. Amateur.

 

Etter bare ett semester på college, flytter 19-åringen nå tilbake til England for å satse videre på sin amatørkarriere, melder golfweek.com.

 

– Jeg har likt tiden min på Northwestern. Folkene her, skolen, og den fantastiske byen Chicago har vært over all forventning. Jeg ønsker å takke trener Pat Goss, assistenttrener David Inglis og mine lagkamerater for alt de har gjort for meg, sier Fitzpatrick i en pressemelding publisert på skolens nettsider.

 

– Sett i et rent golfperspektiv, følger jeg det er viktig å dedikere hundre prosent av tiden min til golfen, og har bestemt meg for å slutte med universitetsgolf i USA, skriver han videre.

 

– Matt er en opplyst og talentfull ung mann som har en utrolig fremtid foran seg innen golfen. Vi ønsker ham det beste i sin karriere, sier Northwesterns trener Pat Goss.

 

I Norge blir det stadig mer vanlig blant unge talenter å gå veien via den amerikanske collegegolfen. I 2013/14-sesongen er det over 40 norske golfere på andre siden av «dammen» for å kombinere studier og golf. Det er mer enn noen gang.

 

Av de syv spillerne i golfforbundets OL-satsing, Team Norway er Suzann Pettersen, Marianne Skarpnord og Elias Bertheussen de eneste spillerne som ikke har spilt collegegolf.

 

Les også: Praktiske tips før USA-studier