15. til 17. august kommer golfproffene til Holtsmark for å spille proff-turnering. Som Norsk Golf tidligere har skrevet, har turneringen, som er en del av Nordic League, plass til 156 spillere.

LES OGSÅ: Golfproffene kommer til Holtsmark

Spill skjorta av Norges beste

Nå åpner arrangøren opp for at også du kan spille skjorta av Christian Aronsen, Aksel Kristoffer Olsen og resten av golf-kompaniet som konkurrerer på nivå 3/4 i verden.

Det eneste du trenger å gjøre er å bli topp 2 i det såkalte mandagskvalet.

– Vi har to wild cards inn i turneringen med de store gutta, kanskje til og med tre, sier Stig Arne Mellerud, daglig leder Holtsmark golf eiendomsselskap.

Hull 4 på Holtsmark golfklubb. (Foto: Norsk Golf)

To wildcards

Mandag 13. august får nemlig så mange som 60 golfere muligheten til å kvalifisere seg inn til «det gode selskap». Topp 2 får muligheten til å konkurrere, og forberede, seg som de profesjonelle.

– For de som greier mandagskvalet er det innspill og pro-am den 14. august, før turneringen spilles 15. til 18. august, sier Mellerud.

Turneringen spilles over tre runder på tre dager, der cut-grensa trekkes under de 45 beste (og like), etter runde nummer to. Drammenseren Kristian Krogh Johannessen innehar banerekorden på 65 slag.

– Det forventes at denne rekorden nå slås, sier Mellerud.

Påmelding gjøres i GolfBox, med en øvre hcp-grense på 3,4.

60 plasser

Greenfee koster 600 kroner, og skulle det være flere enn 60 optimistiske amatørgolfere der ute, i toppform, er det handicap-et som avgjør hvilke 60 som får konkurrere om to wildcards.

Mandagskvalet er åpent for alle som har lyst til å prøve seg, sier Mellerud.

Holtsmark er en par 72-bane, designet av Robert Trent Jones II,og spilles til vanlig over 6 298 meter. Det kan være aktuelt å både forlenge og korte ned visse hull.