Vil bygge ny storstue for innegolf i Oslo

Mads og Fredrik Aasgaard har vært så frustrert over tilbudet av innendørs golftrening i Oslo at de har bestemt seg for å ta saken i egne hender. Nå planlegger de å bygge et av Nord-Europas mest moderne golfsentre sentralt i Oslo. Men de har foreløpig lang vei å gå.

Publisert

«Golfhub Oslo».

Det er det foreløpige navnet på golfsenteret som de to fetterne forsøker å få på plass i Oslo allerede høsten 2019. 

Senteret skal etter planen bestå av hele ti topp moderne simulator-lounger, 20 separate slagbåser med lerret koblet til hver sin Trackman-radar, et stort område for nærspillstrening med en 300 kvadratmeter stor puttinggreen med fringe, pitchingområde med åtte terminaler på tre ganger 40 meter, flere sandbunkere, samt kafeteria og en egen gym med apparater tilpasset golftrening.

– Ideen kom da årets sesong nærmet seg slutten. Vi tenkte at «Søren, nå er det over et halvt år til vi kan spille ordentlig golf igjen». Halve året er golf på Østlandet en innendørs idrett, men vi synes ikke at tilbudet i Oslo reflekterer det, sier Mads Aasgaard til Norsk Golf.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Inspirert av Danmark

Fredrik og Mads har begge bakgrunn fra Handelshøyskolen BI. Fredrik er utdannet siviløkonom og jobber i dag som analytiker innenfor shipping og offshore, mens Mads har en bachelorgrad i markedsføring og har åtte års erfaring fra salg og service i retailbransjen. 

De er ivrige medlemmer på Miklagard Golfklubb, og håper nå på å kunne gjøre hobbyen sin til heltidsgeskjeft. Inspirasjonen til Golfhub Oslo kommer blant annet fra Eagle Club Indoor Golf Centre nord for København.

– Senteret skal inspirere folk til å trene og forbedre sin egen golf. Vi ønsker å skape en ekte spillefølelse. Da kan ikke alle slag man slår, bare være rett inn i et lerret. Dette skal bli et sted hvor du faktisk kan bli en bedre golfspiller gjennom vinteren og være i god form når utendørssesongen starter, sier Fredrik Aasgaard.

Eagle Club i Danmark åpnet i fjor høst og er med sine 1500 kvadratmeter Danmarks største innendørs golfsenter. Fetterne Aasgaard mener det er potensial for noe mye større i Oslo, hvor sesongen er enda kortere og en stor andel av Norges golfspillere er samlet. I dag er 42 prosent av Norges golfspillere bosatt i Oslo eller Akershus.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Planen er at Golfhub blir på minimum 5000 kvadratmeter, med muligheter for ytterligere utvidelse.

– Vi har funnet flere passende lokaler og er i dialog med megler. Vi ønsker et lokale med god takhøyde og sentral beliggenhet. Det skal være god plass til å trene, uten at man står for tett og presser på hverandre. Vi vil skape et fresht senter som er lyst, varmt og et hyggelig sted å være, forklarer Fredrik

Trenger 17 millioner kroner

En Trackman-radar koster omlag 200 000 kroner. Med ti simulatorer og 20 slagbåser koblet til hver sin Trackman-radar i tillegg sier det seg selv at det ikke er noe billigprosjekt de har begitt seg ut på. For at Golfhub skal bli en realitet, må Fredrik og Mads klare å skaffe til veie cirka 17 millioner kroner. 

Det er ikke til å legge skjul på at det er en massiv investering som kreves, og det er mye jobb som gjenstår.

– Det er viktig at man våger å være ambisiøs og bygger et senter som er toppmoderne. Vi mener det er et stort uutnyttet potensial her, men hvis vi gjør dette halvhjertet, risikerer vi bare å bli utkonkurrert av noen andre aktører om noen år igjen.

(Les også: Stor simulatoroversikt: Her kan du spille innendørs i vinter)

De har allerede fått på plass noe finansiering, men medgir at de fortsatt har en lang vei å gå for å kunne trykke på startknappen.

– Det er ikke til å legge skjul på at det er en massiv investering som kreves, og det er mye jobb som gjenstår. Men ting har gått ekstremt fort bare på de få månedene vi har holdt på med dette prosjektet, og vi har fått veldig positive tilbakemeldinger fra potensielle samarbeidspartnere så langt, sier Mads.

Målet deres er at senteret skal være klar til åpning neste høst. For at det skal skje, er de avhengig av å få på plass finansieringen før sommeren.

– Det blir tøft, men vi mener det er realistisk, konkluderer Fredrik Aasgaard.

Powered by Labrador CMS