Med i feltet er også Knut Børsheim, som i helgen avanserte til finalesteget av Q-school etter omspill. SA Open Championship er årets nest siste turnering på Europa-touren, og går parallelt med UBS Hong Kong Open som vil trekke de største stjernene fra Europatouren.

Ettersom Børsheim ikke er kvalifisert til DP World Tour Championship i Dubai, blir dette bergenserens siste mulighet til å fornye sine Europatour-rettigheter gjennom pengelisten.

Så langt i år har han innkassert 71 415 euro, og ligger på 169. plass på Order of Merit. Dermed har han en luke på 115 000 euro opp til 115. plassen, noe som betyr at han må vinne til helgen om han vil unngå Q-school-finalen ved månedsskiftet. Heldigvis er Børsheim godt innenfor 179. plassen på pengelisten. Den sikrer ham en kategori på neste års Challenge Tour, og gjør at han ikke vil stå på bar bakke dersom det skulle gå dårlig i Q-school-finalen.

For Espen Kofstad sin del er det på langt nær like mye på spill – han er allerede sikret en god kategori på Europa-touren i 2013, og ettersom ukens turnering er en del av 2012-programmet kan han spille med senkede skuldre. Men om du tror at Espen er med bare for erfaringens skyld tar du feil.

– Målet er å ikke gjøre noen store feil. Espen er ikke i Afrika bare for å delta. Selvtilliten hans er høy, og han vil forvente å være med og kjempe. Det er hans første turnering som Europatour-spiller, men jeg tror ikke det vil ta ham lang tid å finne seg til rette. Han er klar for utfordringene som ligger foran ham, sier Kofstads trener, Mark Davies til Norsk Golf.

Davies har stor tro på sin elev, og tror det norske golfpublikum har mye å se frem til det kommende året.

– Jeg tror Norge kan glede seg til å følge med på Europatouren uke etter uke, for her har vi en som virkelig kan hevde seg, sier Davies.

Selv om turneringen blir Kofstads første som Europatour-spiller, har han spilt seks Europatour-turneringer tidligere. Det har endt med fire missede cuter, en 42. plass, og en solid 12. plass i SAINT-OMER Open, en samarbeidsturnering mellom Challenge-og Europatouren. Kofstad har også spilt ukens turnering en gang tidligere. Losby-golferen misset cuten i SA Open Championship i hans debutsesong som proff i 2010.

Selv om de største navnene er i Hong Kong denne uken, er det ikke mangel på kjente navn som Espen Kofstad og Knut Børsheim kan måle muskler mot denne uken. Med i feltet er blant annet US Masters-vinneren fra 2011, Charl Schwartzel, US PGA Championship-vinneren fra 2011, Ryder Cup-helt og tidligere verdensener, Martin Kaymer og kometen Branden Grace.

Turneringen slår i gang torsdag på Serengeti Golf & Wildlife Estate.

Turneringsinfo