– Golf er min store lidenskap. Meland er en fantastisk golfbane, med store ubrukte muligheter. Det er potensial til å utvikle et boligområde med mange fastboende, gjøre golfbanen enda mer attraktiv og bidra til at Meland blir et turistmål, sier Wing Wah Hui til Bergens Tidende.  (Saken krever innlogging)

Hui, som har slått seg opp gjennom restaurantdrift, eiendom, industrivirksomhet og handel, beskriver overfor Bergens Tidende ideen han har lansert sammen med Meland Golfklubb som et livsprosjekt. Utviklingen av Meland er mer enn drøm enn en forretningsidé. 

Klubben og Hui har sammen inngått en intensjonsavtalte om hvordan området kan utvikles videre.

I tillegg til planer om utbygging av et komplett golfresort, skal det bli mye raskere å komme seg fra Bergen sentrum og ut til Meland. Med dypvannskai og båtforbindelse er ambisjonen at folk skal komme seg fra sentrum til golfbanen på et kvarter – nesten en tredjedel av tiden det tar i dag.

Hui mener det ligger et stort uutnyttet potensiale i å markedsføre seg mer mot cruiseturistene som kommer til Bergen for å spille golf. Ambisjonen nå er å få Meland kommune og Hordaland Fylkeskommune med som tomteeier. Han sier det er en forutsetning, ettersom et fullt utbygd anlegg kan komme på så mye som 800 millioner kroner.

– Derfor vil vi trenge flere som vil inn i prosjektet, ikke minst medlemmer av golfklubben, sier Hui til BT.

Rune Mjøs, klubbens daglige leder, sier til Bergens Tidende at tiden er moden for en modernisering av anlegget.

– En videre utbygging vil gi oss et løft. Og lykkes vi med å få en internasjonal turnering, vil det gi millioner av TV-seere og enorm reklame. Det vil gi muligheter for flere turister.