Sør-afrikaneren med den silkemyke svingen er for øyeblikket på femteplass på verdensrankingen etter en imponerende start på 2013-sesongen med seier i Volvo Golf Champions for to uker siden.

 

Nå sier Oosthuizen at om formen hans vedvarer, kan han spise innpå Rory McIlroys forsprang på verdensenertronen.

 

– Jeg ønsker å klatre til førsteplassen på verdensrankingen, men jeg gir meg selv god tid. Jeg forsøker aldri å sette meg mål som jeg vet er for vanskelige å oppnå eller er utenfor rekkevidde. Jeg føler jeg har en god mulighet til i det minste å bli verdenstoer innen året er omme. Jeg må jobbe hardt med spillet mitt for å komme dit og bli der, for så å redusere gapet mellom meg og Rory, sa Oosthuizen under pressekonferansen i forkant av Commercial Bank Qatar Masters i Doha, hvor også Espen Kofstad står på startstreken.

 

– En seier tidlig i sesongen gjør mye for selvtilliten. Svingen føles veldig bra om dagen, og fra tid til annen senker noen lange putter. Greenene denne uken er virkelig store, og jeg tror jeg vil ha mange birdiemuligheter, så langputtingen blir avgjørende, konkluderer The Open-vinneren fra 2010.