Med en fantastisk sluttspurt, selv i forhold til hans egen standard, klatret Tiger Woods helt til topps i avslutningsrunden av Jack Nicklaus sin turnering, The Memorial Tournament. Og hva er vel da mer passende at det er her han tangerte Jack Nicklaus sine 73 seiere på PGA-touren?

 

Med tre birdies på de siste fire hullene, inkludert en spektakulær pitch på det 16. hullet, kunne Woods signere for en runde på fem under par, og klatret fra å starte dagen fire slag bak, til seier med to slags margin på Rory Sabbatini og Andres Romero. 


– Det var det mest utrolige og modige slaget jeg noensinne har sett sa Jack Nicklaus om Tiger sitt spektakulære flopp-slag på hull 16. (Gjenopplev slaget nederst i artikkelen). 


Da ballen rullet i hullet kunne man ikke la vær å la tankene gå tilbake til Tiger sin Masters-seier i 2005, der han senket golfhistoriens kanskje mest kjente chip – også det på det 16. hullet i fjerderunden. Det var hans 9. av totalt 14 majorseiere, og i den formen Tiger har plutselig Nicklaus sin rekord på 18 majortitler igjen blitt en diskusjon. Og allerede neste uke har Tiger muligheten til å dra innpå legenden. Da slår US Open i gang på Olympic Club i San Francisco.


Seieren var Woods sin femte i The Memorial. Med sine 36 år er han ti år yngre enn hva Nicklaus var da han vant sin 73. turnering i Masters i 1986. Sam Snead holder PGA Tour-rekorden for flest seiere med 82.


Muirfield Village er den femte banen hvor Tiger har vunnet minst fem ganger. Timingen kunne heller ikke vært mer perfekt.

 

Etter å ha vunnet på Bay Hill i mars, har Tiger levert sin verste strekning som proff med 40. plass i Masters, misset cut på Quail Hollow og 40. plass i The Players Championship. Nå er han imidlertid full av selvtillit igjen før årets andre major. Spillet fra tee til green er alfa og omega i US Open, og Tiger ledet feltet i antall greentreff hele uken.


– Jeg slo virkelig bra i dag. Jeg misset i grunn ikke et eneste slag, sa Tiger om avslutningen. 


Seieren var Woods sin andre for året, og tar ham til tredjeplass på FedEx Cup-listen. Samtidig er han nå oppe på fjerdeplass på verdensrankingen.


På spørsmål om vi nå kan anse ham som «tilbake» svarte han, med et lurt smil om munnen:


– Det lar jeg dere finne ut.

Er Tiger tilbake, eller har han fortsatt et stykke igjen? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!