Det opplyser klubbene i en pressemelding.

– Distriktet har vært gjennom en utfordrende tid økonomisk. Golfinteressen i distriktet har fulgt samme generelle trend og vi ser en nedgang i både antall golfere og inntekter, hvor spesielt inntekter fra samarbeidspartnere har gått betydelig ned. Flere sesonger med dårlig vær har nok også bidratt til den negative trenden, skriver klubbene.

Klubbene sier det er flere store fordeler med å kunne operere som én klubb, ettersom man da kan tilby medlemmene to forskjellige typer baner og anlegg.  Solastranden er en linksbane som tåler mye nedbør, og kan tilby den lengste golfsesongen i landet, men fasilitetene er enkle. Sola er på sin side en kupert park- og skogsbane  med store greener og moderne fasiliteter som restaurant, innendørs svingstudio, juniorhus og nytt verksted.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Anlegget på Solastranden skiller seg veldig fra Sola GK. Linksbanen har Norges lengste golfsesong. (Foto: Solastranden GK)

– Driftsmessig vil vi ha større muligheter til å redusere kostnader ved å utnytte ressursene bedre. Banemannskapet vil kunne fordele maskinparken og ha fleksibilitet på bemanning, slik at vi kan opprettholde kvaliteten på begge banene, heter det videre i pressemeldingen.

Dersom sammenslåingen blir noe av, vil klubben ha til sammen ha 2100 medlemmer, og dermed bli blant de største idrettslagene i distriktet – og med kapasitet til å ta imot betydelig flere medlemmer.

– Klubbene har startet dialogen og vil i tiden fremover utrede muligheten for samarbeid og sammenslåing med målsetting om å presentere en anbefaling for sine medlemmer snartes mulig, slik  at vi har en avgjørelse aller helst før sesongen 2018.