Watney gjorde syv birdies og en eagle i sin andrerunde på Qual Hollow Club, og med bare en bogey på scorekortet klatret han til 12 under par for turneringen, og en ledelse på ett slag på lederen fra første runde, Webb Simpson.

 

Stewart Cink, Ben Crane, DA Points og John Senden deler tredjeplassen på ti under, mens Ryan Moore er ytterlige ett slag bak.

 

Watney sier hans missede cut i New Orleans forrige uke var nøyaktig den medisinen han trengte, etter å ikke ha klart å plassere seg i topp-ti i noen av de ni turneringene han har spilt i år.

 

– Forrige uke var en vekker for meg. Jeg har jobbet virkelig hardt de siste fem dagene før denne turneringen. Jeg tror det bare viser at jeg gjør fremskritt. Hvem vet hva som skjer denne uken, men jeg gleder meg veldig. Med enda mer hard jobbing, vil jeg forhåpentligvis være i denne posisjonen oftere fremover.

 

Lenger ned i feltet noterte Rory McIlroy seg for en 68-runde, og ligger med det på seks under par – seks bak Watney. Lee Westwood og Phil Mickelson unngikk akkurat å misse cuten. Duoen ligger en under par, 11 bak Watney. 

 

En som ikke maktet å holde seg på riktig side av cutstreken var Tiger Woods. Hans andrerunde på en over par sørget for at han misser bare sin 8. cut siden han ble proff i 1997. Tiger misset cuten på Quail Hollow i 2010, og dette er første gang han misser cuten i samme turnering to ganger. På det 17. hullet hadde han en birdieputt på en meter som ville sikret ham helgespill, men ballen strøk hullkanten.

 

– Dette er en av mine favoritturneringer på PGA-touren, men dessverre får jeg ikke spille de to siste dagene, sa Woods, som sier han fortsatt sliter med å inkorporere svingendringene under Sean Foley.

 

– Alt handler om oppstillingen min. Om jeg står over ballen og det føles ukomfortabelt, slår jeg ballen bra. Men ute på banen ønsker jeg å føle meg komfortabel, og begynner å falle tilbake til min gamle sving og slår den forferdelig. Hver gang jeg fortalte meg selv «nå skal jeg føle meg så ukomfortabel over ballen som overhodet mulig», slo jeg ballen spik rett. Jeg vet hva jeg må gjøre, jeg trenger bare flere repetisjoner, konkluderer den tidligere verdenseneren.