Watson senket en birdieputt på en halvannen meter på det avsluttende hullet for en runde på to under par (70), og delt ledelse med Webb Simpson.

Simpson på sin side spilte en runde på fem under, i en runde som inneholdt 13 par og smått utrolige fem birdies på rad fra det tredje til det syvende hullet. 

Med sine 32 år har Watson noen flere år på baken enn sin landsmann Simpson (25). Watson tror likevel at den erfaringen vil ha så mye å si under avslutningsrunden.

– Det er ikke fordel for noen. Han vil vinne. Jeg vil vinne, sa han i presseboksen etter runden.

Bubba Watson, ranket som nummer 16 i verden har allerede notert seg for en seier på PGA-touren denne sesongen, og hans andre i karrieren – Farmers Insurance Open på Torrey Pines i januar. Simpson på sin side står uten seire som profesjonell, uten at han tror det vil prege spillet hans nevneverdig.

– Jeg sov alltid godt som collegegolfer før sisterunden da jeg ledet turneringen. Dette er det vi driver med, dette er grunnen til at vi trener så mye – for å gi oss selv en sjanse til å vinne på PGA-touren. Jeg tror den tanken vil roe ned nervene mine i morgen.

 

 

Runde 2

Nå ligger den langtslående amerikaneren godt an til å ta sin andre seier for sesongen, og sin tredje i karrieren. Selv om spillet hans har vært solid de to første dagene føler han seg ikke komfortabel på TPC Louisiana-banen.

– Banen litt skremmende. Det er mange utslag jeg synes er vanskelige. Flere steder er det vann på venstresiden, noe som er tøft for meg som er venstrehendt. Det gjør det vrient for meg, men det har gått greit så langt, sa han til pgatour.com etter runden.

Skiftende vindforhold gjorde det ikke akkurat noe lettere forteller han

– På noen hull aner man ikke hvordan ballen kommer til å oppføre seg. Det er viktig å holde øynene åpne og følge godt med på forholdene for å finne ut av hvordan man skal spille de forskjellige hullene.

Slaget bak Watson følger Josh Teater på ni under par. Deretter følger John Rollins på en tredjeplass på åtte under, mens fem spillere deler fjerdeplassen ytterligere ett slag bak. De tre siste gangene Watson har ledet etter 36 hull har han forøvrig ikke klart å vinne.

Luke Donald som er på jakt etter den øverste plasseringen på verdensrankingen ligger på en delt 12. plass, fem under par og fem bak teten. I forrge uke var han kun en hårsbredd unna å dytte ned Lee Westwood fra verdensenertronen da han tapte mot Brandt Snedeker i omspill i The Heritage.

 

Runde 1

Bubba Watson fikk det ikke helt til å stemme under Masters for tre uker siden. Han endte til slutt på en delt 38. plass. Skuffelsen var imidlertid glemt til torsdagens første runde i New Orleans, der han klinte til med 66 slag – seks under par. Dermed deler han ledelsen med Matt Jones.

Tidligere verdensener David Duval begynte også sterkt med en feilfri 67-runde. Med det er han likt med Joe Durant, Tommy Gainey, John Rollins, Carl Pettersson og Nick O’Hern.

Watson fikk en dårlig start med bogey på det første hullet.

– Før start sa jeg til caddien min at det kom til å bli tøft. Jeg tok to uker fri etter Masters, og begynte ikke å røre på meg før inntil tre dager siden. Så kroppen min var ikke helt der den skulle være, sier 32-åringen til Reuters.

Han kom sterkt tilbake med birdie på hull to, og etter det spilte han solid. Så veldig rusten var han ikke.

Watson har to titler på PGA-touren så langt i karrieren.

Verdenstreer Luke Donald gikk en bogeyfri runde på 68 slag, og henger altså godt med i teten. Engelskmannen spiller bunnsolid golf om dagen.

P.S Graeme McDowell hadde en berg-og-dalbane-runde torsdag. Han mikset fem birdies med tre doble bogeys, hvilket betydde en åpningsrunde på 73 slag.

Kilde: Reuters