Webb vant i Tuttas fravær

Australske Karrie Webb tok seieren etter en sterk opphenting søndag ettermiddag. Suzann Pettersen klarte ikke cuten.

Karrie Webb vant Shoprite LPGA Classic i New Jersey på LPGA-touren. Den 38 år gamle veteranen startet dagen på 6. plass, men etter 68 slag på søndag passerte hun gårsdagens leder, Shanshan Feng, som kom på andreplass.

Seieren er den australierens 39. på LPGA-touren.

Vinnerscoren på 209 slag, fire under par, er den høyeste i turneringens historie, og kan i stor grad tilskrives svært vanskelige værforhold.

Suzann Pettersen fikk en dårlig start på turneringen og klarte aldri å ta tilbake de tapte slagene. Derfor fikk hun ikke være med å spille om seieren på søndag.

_________________________

Runde 2

På grunn av en dårlig åpningsrunde trengte Suzann Pettersen  et birdierush for å ha en sjanse til å greie cuten under Shoprite LPGA Classic i New Jersey denne uken.

Dessverre ble runde nummer to veldig lik den første. Mange bogeys og altfor få birdies.
76 slag og fem over par for andre dag på rad, innebærer at Suzann Pettersen må ta seg fri på søndag i stedet for å kjempe om seieren. Tutta har hatt en svært god sesongstart, og har bare misset cuten én gang tidligere i år.

Det er asiatisk dominans på LPGA-touren denne uken. Kinesiske Shanshan Feng leder turneringen på -6. Bak henne følger trioen Haeji Kang fra Japan, Moriya Jutanugarn Fra Thailand og hjemmehåpet Amanda Blumenherst, som ledet turneringen etter den første runden.

Turneringen spilles ferdig søndag kveld, norsk tid.

Runde 1

Suzann Pettersen spilte en svært dårlig førsterunde under Shoprite LPGA Classic i New Jersey fredag. Nå står hun i fare for å misse cuten for andre gang i år.

Det var få lyspunkter under åpningsrunden for Tutta, som måtte notere seks bogeys og bare én birdie, fem over par totalt. Det betyr 96. plass og ti slag opp til amerikanske Amanda Blumenherst og  Moriya Jutanugarn fra Thailand.

Heller ikke Inbee Park, som figurerer øverst på både pengelisten og verdensrankingen, hadde mye å juble for fredag ettermiddag. Den sør-koreanske jenta åpnet turneringen med tre over par, og ligger på 60. plass.

Til tross for fredagens fadese og en skuffende 32. plass på Bahamas forrige uke, har Suzann hatt en svært god sesongåpning på LPGA-touren med en rekke topp 3-plasseringer og én seier.

Turneringen spilles over tre runder og avsluttes på søndag.