Hva skal man gjøre med wedgene? Rillene har nådd sin grense for lenge siden, det er nå snakk om å skvise ut de siste omdreiningene man kan få på ballen. Produsentene ser ut til å konsentrere seg om forskjellige såler og varierte spesifikasjoner på eksisterende køller. 

 

Du som kunde bør bruke ekstra tid på å finne en kølle med riktige spesifikasjoner for din sving. Ta også baneforhold der du spiller mest med i beregningen. Dette er faktisk et av de tilfellene der en ny kølle kan gjøre forskjell for spillet ditt. Riktig bounce og fasong på sålen åpner en ny verden for deg.

 

 

Nike

2015-wedgen heter Engage. Vi vet helt ærlig ikke om den er lovlig å avsløre, men bilder av katalogen er ute på internett. Engange kommer i tre såleversjoner – Square Sole, Toe Sweep og Dual Sole.

 

Det er kanskje litt overraskende for mange, men Nike har i flere år gjort det veldig bra i spinntester. Wedgene deres biter veldig bra og er kjent for pen form og bra design. Engage er kanskje litt råere i formene for å passe sammen med Vapor jern

 

 

 

 

Bettinardi

 

Den store wedgenyheten for 2015 er Bettinardi. Det er ikke uvanlig at en putterprodusent prøver seg på dette, men sjelden i så stor stil som dette. Wedgen heter H2 og ser lovende ut. De har valgt enkelt og rent utseende med fokus på Bettinardis materialkvalitet og håndverk.

 

 

 

 

Cleveland

 

Cleveland er knallgod på wedger. Det skal bli fokus for dem nå når Srixon er på vei inn for å ta markedsandeler på jern og woods. RTX 2.0 er flaggskipet, en klassisk wedge med aggressive riller. Customprogrammet deres er spennende med kule mønstre og farger. 2.0 er ikke helt nye, den kom på sensommeren 2014. Vi får trolig se en wedgenyhet fra Cleveland i midten av 2015.

 

Cleveland har også en litt mer tilgivende wedge ved navn CB. Her ser du begge modellene.

 

 

 

 

Cobra

 

De ser ut til å holde fast ved Tour Trusty. Vi liker egentlig wedgen, den er super på chipper og andre veldig korte slag. Problemet vårt er at den har en tendens til å grave seg ned i myk grunn når man slår over halv sving. Tour Trusty med et lite utvalg tradisjonelle såler og grinds – det er vårt ønske for 2015.

 

 

 

 

Callaway

 

Mack Daddy 2 har svært godt rykte. Flott utseende, meget god variasjon i utvalget og gode riller er det folk vil ha. Det hjelper nok også å ha magikeren Phil på laget.

 

Vi forventer en Mack Daddy 3 i 2015. Her forklarer wedgelegenden Roger Cleveland – som jobber for Callaway – hvordan deres nye tour grind fungerer. Alt med tour i navnet selger svært godt i USA.

 

 

 

 

 

 

 

TaylorMade

 

TP wedgen gjorde ikke så stor suksess som forventet. Ganske klassisk design rettet ikke opp kundenes inntrykk etter ATV. Nå må de bare fortsette i samme sporet som TP sendte dem inn på.

 

Ping

 

Har hatt en protoyp ute blant tourspillerne i lang tid. Denne modellen kommer trolig for salg i første halvdel av 2015. Helt klart noe å se fram til, da Pings siste wedger har vært meget gode. Vi liker spesielt godt at de er litt ekstra tilgivende.

 

 

 

 

Wilson

 

Den mest originale wedgenyheten er Wilsons blå kølle. Det høres kanskje rart ut, men det fungerer veldig bra. Vi har sett den og liker den virkelig godt. Kul utførelse og en kølle som vil skape litt oppmerksomhet for dem i butikkene.

 

 

 

 

Titleist

 

Det blir enten ny SM wedge, vi er nå på SM5, eller noen nye utførelser og spesifikasjoner. Det siste er kanskje mest aktuelt. En introduksjon av mer eksklusive varianter som smidde wedger fra Japan ser veldig aktuelt ut i dagens marked. Slikt er populært i en tid der mange ønsker noe som skiller seg ut i bagen.