I Skottland: Kaia Means

 

Lee Westwood fra Worksop i England hadde en slags ’hjemmefordel’ i Skottland – publikum lot seg rive med. Det fins neppe en mer populær leder på Muirfield, spesielt ettersom skotten Martin Laird spilte seg ut av kampen og endte på +9.

 

Dramaet begynte på hull 5, da Westwood puttet for eagle på utsiden av greenen – putten falt mot venstre, traff flaggstangen og falt i koppen. Dermed var han i ledelsen.

 

Westwood virket stødig og av og til mesterlig på nærspillet og puttingen – noe som har vært hans svakhetspunkt tidligere. På et tidspunkt rykket Westwood fra, og hadde etter hull 7 en treslags-ledelse på Tiger. Men Tiger var tålmodig og senket par etter par.

 

På det 16. hullet landet Tiger nært hullet, mens Westwood havnet kort i den lange røffen på venstre siden. Det var så tykt at kølla vrei seg når han prøvde å slå ut, og han gikk bare frem noen meter. Ballen rullet bakover igjen. Chippen var kort, og Westwood trengte en tremetersputt for å redde bogey, noe han gjorde selvsikkert.

 

Da de kom på 17. tee sto de begge likt på -2. Men Tiger gjorde en massiv feil for bogey mens Westie senket en lengre birdie-putt. Plutselig hadde Westwood en to slags ledelse.

 

Tiger ga seg selv en god birdiesjanse på 18. hullet, og trengte putten for å gå ut i lederball søndag. Men putten endte kort. Westwood fikk par på siste og endte på -3. Dermed er det Westwood og Hunter Mahan som går ut i sisteball i morgen.

 

Tiger går ut sammen med Adam Scott, som får hjelp av Tigers gamle caddy, Steve Williams.

 

Det blir en spennende avslutning. Det er noen birdies der ute, men det er også dobbelbogeys og verre. Martin Laird viste tidlig hvordan det kan koke i toppen – han gjorde galt verre da han prøvde å komme seg ut av gjengrodd territorium på hull 3. Han slo fra røff til røff, så svingte han igjen, uten at ballen kom ut. Til slutt droppet han og chippet inn. Han endte med å skrive opp en 9, og i løpet av ett hull hadde han spilt seg ut av hele turneringen.

 

Henrik Stenson startet nervøst, med en drive i røffen, en misset kort putt og bogey. Men han kom sterkt tilbake med et nydelig innspill og birdie på neste hull. Han endte opp med 11 strake par. Dessverre mistet han parputten på siste. Han ligger på delt 5. plass sammen med Zach Johnson og Angel Cabrera.

 

– Banen er anstrengende og rettferdig, sa Hunter Mahan, som spilte en strålende 68-runde – dagens laveste score. Da han kom inn ledet hann i klubbhuset på -1.

 

Han er på delt andreplass med Woods, en av bare tre spillere som befinner seg under par. Interessant er det alle tre spillere trenes av Sean Foley.

 

Jiménez, som ledet etter dag to, landet i bunkeren på hull 16, og kom ikke ut på første slag. Han endte med dobbelbogey, så bogey på 17, og kom inn på +3 og delt 11. plass. Han er kanskje ute av det, men hvem vet? Alt kan skje på siste dag i The Open.