Idet LPGA-touren forbereder seg på at Evian Masters skal bli en majorturnering, tar verdenstoer Lee Westwood til orde for at også herrene får fem majorturneringer i året å bryne seg på.
– Jeg liker majortradisjonene, og jeg tror det meste er riktig med tanke på herrenes golf. Men jeg kunne gjerne sett en major til ett eller annet sted i verden. For eksempel i Asia eller Australia.
Det sa Lee Westwood til ESPNStar.com i Kina mandag, der han deltar i Shui On Land China Golf Challenge – en sju dager lang oppvisningsturnering som er fordelt på sju byer. Westwood føler at HSBC Champions kanskje er den turneringen som egner seg best til å bli regnet som en femte major. Turneringen ble en del av World Golf Championship-familien i 2009.
Westwood mener at LPGA ikke bare bør stoppe med Evian Masters, men også inkludere en major til i Asia.
– Se så mange gode asiatiske kvinner det er i øyeblikket. Hver gang du skrur på TV-en, så er det en koreansk jente som vinner. Det virker i hvert fall sånn, sier Westwood.
Tidligere i sommer sa LPGA-boss Mike Whan at han så for seg muligheten for en asiatisk major.
– Men tidsperspektivet som følger med en major i Asia, er usikkert. Hvis du spør meg om Asia vil ha en LPGA-major i løpet av ti år, så er svaret høyst sannsynlig ja, sa Whan.
Kilde: golf365.com