Det var under et besøk i Steve Bannons podcast «War Room» forrige uke at den tidligere New York-ordføreren og advokat for Donald Trump, Rudy Giuliani, delte historien som har fått Wie West til å reagere.

«Har du tid til en morsom historie?», startet Giuliani, før han begynte å dele en historie fra en veldedighetsturnering for syv år siden, der paparazzi-fotografene fulgte iherdig med fra buskene hele runden.

Giuliani forteller at han regnet med at fotografene fulgte så nøye med på grunn av Wies fremoverbøyde puttestil, som ifølge Giuliani «bøyet seg så langt ned at trusene hennes var synlige».

Reaksjonen fra Wie West, som har vunnet fem ganger på LPGA-touren og en major, lot ikke vente på seg.

Hun skriver på Twitter:

(Artikkelen fortsetter under)

Michelle Wies karakteristiske putteteknikk. (Foto: Getty Images)

«Det var vemmelig å høre denne høyst upassende historien som ble fortalt i en podast av en offentlig person som refererte til «trusene» mine mens vi spilte en kjendis-pro-am. Det denne personen burde ha husket, var det faktum at jeg gikk på 64 slag og slo alle mennene i feltet og ledet laget vårt til seier. Jeg grøsser av å tenke på at samtidig som han smilte til ansiktet mitt og ga meg komplimenter om spillet mitt, objektifiserte han meg og refererte til «trusene» mine bak ryggen min hele dagen.

Det som burde diskuteres, er ferdighetene som de beste kvinnegolferne har, ikke hva vi bruker eller ser ut som.

Putting-stancen min for seks år siden var designet for å forbedre puttestatistikken (jeg endte opp med å vinne U.S. Open det året), IKKE som en invitasjon til å kikke opp skjørtet mitt.

Nike lager skjørt med SHORTS bygget inn på undersiden av denne eksakte grunnen, slik at kvinner kan føle seg SELVSIKRE og KOMFORTABLE når vi spiller sporten vi alle elsker».

Wie West var i tenårene regnet som et av tidenes største golftalenter. I 2002 ble hun den yngste til å kvalifisere seg til en LPGA-turnering i en alder av tolv (!) år, og hun var bare 16 år gammel da hun tok steget inn i de profesjonelles rekker.

Hun vant til sammen fem LPGA-turneringer, én majorturnering og representerte USA fem ganger i Solheim Cup. Hun klarte imidlertid aldri å leve opp til de ekstreme forventningene hun hadde som ung og var plaget av skader i store deler av karrieren.

Wie West har for tiden mammaperm, og det er usikkert når eller om 31-åringen kommer tilbake til LPGA-sirkuset.