Tekst: Christian Furu

 

Runde 4

 

Marthe Wold hadde mulighet til en plassering helt i toppen. Hun fikk det ikke helt til å stemme i dag. +3 betyr at hun falt fra 8.plass til T10 (+3). Allikevel en godt gjennomført turnering og fin plassering.

 

Nicoline Skaug stod for dagens beste norske runde med -2. En dobbel bogey på #7 ødela litt for henne, men hun tok allikevel et stort sprang fra T29 til T16 (+6). Skaug startet svakest av de norske jentene men avsluttet best.

 

Tonje Daffinrud, som gikk på en skikkelig smell i går, falt ytterligere åtte plasser i dag til T44 (+12). De første ni hullene gikk hun på +5. En god avslutning med -2 på de ni siste vitner om en spiller med ferdigheter og vilje. 

 

Vinner av turneringen ble danske Emily Kristine Pedersen med -8. En svært god prestasjon i en turnering der kun fem spillere gikk under par totalt.

 


 

Runde 3

 

Fra å ha to spillere på de to øverste plassene på leaderboardet etter halvspilt turnering, er det nå bare Stavanger-jenta Marthe Wold som har mulighet for topplassering i European Ladies Amateur Championship i Finland.

Wold fulgte fredag opp sine to innledende 70-runder med 73 slag, og falt med det seks plasser ned fra andreplassen hun startet dagen. Fra å være tre slag bak lederen Tonje Daffinrud på morgenkvisten, befinner hun seg nå ni slag bak den danske lederen Emily Kristine Pedersen når en runde gjenstår.

 

Med par sammenlagt er Stavanger-jenta imidilertid likevel fortsatt med og kjemper om en pallplassering, som fortsatt ville vært en stor bragd. Danske Pedersen leder med hele syv slag før siste runde, men kampen om sølvmedaljen er helt åpen. Fire spillere deler andreplassen på to under par.

Vestfold GKs Tonje Daffinrud hadde en dag hun nok vil bare glemme så fort som mulig. Daffinrud imponerte stort frem til i dag og ledet med tre slag, men måtte opp i hele 85 slag på tredjerunden. Det var en forverring på hele 17 slag fra gårsdagens runde, nesten ett slag per hull. Med en trippelbogey, fire dobbelbogeyer og tre bogeys brukte hun dermed «moving day» til å bevege seg 37 plasser i feil retning på leaderboardet.

 

På sin Twitter-profil skriver Daffinrud:

 

– Jeg har aldri vært mer fortapt ute på golfbanen, og jeg er knust etter dagens runde. Men jeg ser frem til en ny dag imorgen #lessonlearned, skriver hun.

 

– Dessverre gikk det ikke for Tonje i dag. Derimot lykkes Marthe bra med å finne tilbake til spillet sitt etter å ha vært tre over par etter fem hull. Hun kom inn på +2, og det har gitt henne et bra utgangspunkt for morgendagen, hvor hun er med og slåss om en veldig bra plassering!

 

 

Nest best av de norske jentene er dermed nå Nicoline Skaug, som med 74 slag falt fra 29. til 30. plass. Hun ligger åtte over par totalt.

 

– Nico sa etter runden at hun har mye mer å hente ute på banen. Hun synes banen passer henne bra, og håper på å klatre imorgen, avslutter Lilja til Norsk Golf.

 


 

Runde 2

 

Tonje Daffinrud leder europamesterskapet i Finland, med Marthe Wold hakk i hæl på delt andreplass.

 

Etter en imponerende sølvmedalje fra de norske guttene for et par uker siden, begynner det å lukte edelt metall igjen i damenes individuelle europamesterskap på Aura Golf i Finland.

Takket være imponerende torsdagsrunder er det nå rødt, hvitt og blått på de to øverste plassene på leaderboardet.

 

Vestfold GKs Tonje Daffinrud viser hvorfor hun er Norges høyest rankede collegegolfer, og har bygget seg opp en tre slags ledelse på toppen av leaderboardet etter en bunnsolid 68-runde torsdag.

Tønsberg-jenta startet dagen på delt tredjeplass, men har nå festet grepet takket være seks birdies, tre bogeys og resten par på torsdagens runde.

 

Tre spillere deler andreplassen på to under par, og blant dem er Stavanger GKs Marthe Wold, som med stabilt spill leverte sin andre strake 70-runde. Siddisen gjorde fire birdies, en bogey og en dobbelbogey, og klatret fire plasser opp fra 6. plassen hun startet dagen.

 

– Dette er en utrolig god start på mesterskapet. Nå handler det om å kose seg under de to kommende dagene!, sier landslagstrener Jonas Lilja til Norsk Golf.

Lenger ned på leaderboardet var det også grunn til å være godt fornøyd for de norske jentene. Etter en røff start med 81. plass etter onsdagens åpning, hevet Oslo GKs Nicoline Skaug spillet betraktelig. Hennes 70-runde var en forbedring på syv slag fra gårsdagen, og tok henne 50 plasser opp leaderboardet til en delt 31. plass. Dermed ligger hun fem over par sammenlagt, fem slag bak en topp-10-plassering når to runder gjenstår.

 

– Det er utrolig gøy å se disse tre prestere så bra scorer i et stort mesterskap. Alle tre har hatt veldig gode år i år. Dessverre ble det et dårlig lag-EM for jentene, og derfor er det enda mer fantastisk å se dem på topp i denne turneringen! Tonje sa før hun reiste til Finland at hun hadde god kontroll på jernene igjen. Hun har også jobbet mye med den mentale instillingen, både i puttingen og resten av spillet den siste uken. Det ser ut til å ha gitt resultat, 12 birdies!, fortsetter Lilja til Norsk Gof.

 

Det har ikke gått veien for Susana Vik denne uken. Runder på 84 og 85 slag resulterer i en 134. plass, fjerde sist på leaderboardet.

 


 

Runde 1

 

Tonje Daffinrud og Marthe Wold imponerte stort i åpningsrunden av European Ladies Amateur Championship.

 

Norge har fått en pangstart på årets europamesterskap for kvinner på Aura Golf i Finland. Onsdag gikk startskuddet for den første av totalt fire runder, og to av våre jenter er med og kjemper i toppen.

 

Tønsberg-jenta Tonje Daffinrud (Vestfold GK) kjempet seg på imponerende vis tilbake etter en tøff start, og ligger to under par etter første runde. Daffinrud var fire over for dagen etter fem hull, men gikk de resterende hullene på imponerende seks under par.

 

Dermed deler hun tredjeplassen så langt, to slag bak den danske lederen Emily Kristine Pedersen. Det er dobbelt dansk i toppen, og danske Nicole Broch Larsen ligger alene på andreplass på minus tre.

 

Slaget bak Daffinrud imponerers også Stavanger GKs Marthe Wold med delt 6. plass. Wolds scorekort var langt i fra like fargerikt som Daffinruds: Hun bokførte to birdies, bare en bogey og resten par.

 

Nicoline Skaug hadde en tøffere start på turneringen, og må ta til takke med en 81. plass etter onsdagens runde med seks over totalt. Ytterlige syv bak gikk det trått for Susana Vik, som med 84 slag for dagen bare har to spillere bak seg på leaderboardet.