Takket være en imponerende avslutningsrunde på 65 slag, fem under par, sikret drammenseren Kristian Krogh Johannessen seier i Team Norway Junior Tour-finalen på Kragerø Golfklubb i Telemark.

 

Johannessen var en av forhåndsfavorittene i det sterke startfeltet, og vant til slutt med to slag på Asker GKs Knud Andreas Krokeide. Krokeide har i løpet av sesongen for alvor vist at han er et navn for fremtiden, noe hans fire pallplasseringer i Team Norway Junior Tour-turneringene vitner om.

 

Dette var bare den tredje turneringen på årets tour landslagsspiller Kristian Krogh Johannessen deltok i. Hans beste resultat i år var junior-NM i starten av juli, hvor han landet på andreplass etter å ha tapt seieren på siste hull for Andreas Halvorsen. 

 

Søndagens runde tok ham til to under par sammenlagt, takket være imponerende syv birdies samt to bogeys. 65-runden var feltets beste i løpet av hele uken.

 

Lederne før siste runde, Oslo GKs Kristoffer Ventura og Kristoffer Reitan måtte finne seg i å bli henvist til henholdsvis 3. og 4. plass, etter sisterunder på to og tre over par.

 

I kampen om sammenlagtseieren var en femteplass  (+6) nok for Drøbak Golfklubbs Viktor Hovland, som vant Order of Merit foran Knud Andreas Krokeide. Kristian Krogh Johannessen endte på tredjeplass på poenglisten.

 

I jenteklassen ble det en overlegen seier til Stavanger-jenta Marthe Wold. Siddisen ledet med seks slag på Sandra Nordaas (Drøvak GK) før siste runde, men økte luken med ett slag takket være en sisterunde på 73 slag. 

 

Det lå an til å bli spennende da Wold var fem over for dagen etter seks hull, men hun klarte etterhvert å få skuta tilbake på rett kjøl. Takket være tre birdies på de syv siste hullene begrenset hun skadene til +3 for dagen.

 

Sandra Nordaas endte alene på andreplass, mens Renate Hjelle Grimstad (Bergen GK) kapret tredjeplassen ytterlige tre slag bak.

 

Grimstad hadde ekstra mye å juble for i tillegg til sin fjerde pallplassering for året: Tredjeplassen var også nok til å sikre sammenlagtseier på Order of Merit foran en annen bergenser, Meland GKs Kristin Simonsen. Juniornorgesmester Pernille Langseth Orlien (Losby GK) endte på tredjeplass.

 

Kampen om årets sammenlagtseieren i Order of Merit var langt jevnere i jenteklassen enn blant gutta. Der skilte over 1500 poeng andre- og tredjeplassen. Til sammenligning endte hele fem spillere mellom 2000 og 3000 poeng på jentesiden.

 

Norsk Golf gratulerer alle vinnerne!

 

 

 

Team Norway Junior Tour Order of Merit jenter

 

Team Norway Junior Tour Order of Merit gutter

 

Resultater Kragerø jenter

 

Resultater Kragerø gutter