Det spanske stjerneskuddet Luna Sobron Galmes, som er en del av Junior Solheim Cup-laget, ble for sterk for Marthe Wold i 16-delsfinalen av Spanish International Amateur Championship fredag.

 

Galmes åpnet forrykende med birdie og hole-in-one (!) på de to første hullene, og var tre opp etter tre hull. Marthe kjempet seg tilbake i matchen, og etter syv hull var de likt igjen. Sobron dro imidlertid fra igjen, og avgjorde 3&2 på det 16. hullet, melder Erik Wold fra sidelinjen i Spania.

 

Neste turnering for Marthe Wold blir French International Lady Junior Amateur Championship (U21) i påsken.

 


 

Runde 2

Marthe Wold er klar for match-sluttspillet i det spanske internasjonale amatørmesterskapet. Kristoffer Ventura misset cuten i gutteklassen.

 

Stavanger-jenta Marthe Wold startet torsdagens viktige andrerunde to slag foran cutgrensen, og var med det godt plassert for avansement til sluttspillet i Spanish International Amateur Championship. Med en runde på 81 slag, fire slag dårligere enn åpningsrunden skulle hun likevel gjøre det veldig spennende.

 

Det holdt likevel akkurat for ungjenta, som med en delt 27. plass sikret den siste kvalifiseringsplassen. Det har vært krevende vindforhold så langt, og i stiv kuling lå vinnerscoren i slagspillet på tre over par.

 

Marthe Wold tar fatt på 16-delsfinalen fredag.

 

For Kristoffer Ventura ble det dessverre ikke avansement videre. Moss & Rygge-golferen som nylig fylte 18 år leverte sin andre strake 77-runde, og landet til slutt ett fattig slag bak cutstreken.

 

Resultater jenter

 

Resultater gutter

 


 

Runde 1

 

Marthe Wold og Kristoffer Ventura åpnet over par i det som skulle vise seg å bli en tålmodighetsprøve av en åpningsrunde av det spanske internasjonale amatørmesterskapet.

 

I stiv kuling og med oppsatte firerballer, skulle det ta seks timer å gjennomføre åpningsrunden av Spanish International Amateur Championship for Marthe Wold (Stavanger GK) og Kristoffer Ventura (Moss & Rygge GK) onsdag. 

 

Da de begge var ferdig med runden stod det 77 slag på begges scorekort.

 

Wold, som spilte på par 72-banen Pula Golf, deler 22. plassen sammen med syv andre spillere, syv slag bak lederen Luna Sobron Galmes.

 

Ventura spilte på sin side par 73-banen Club de Golf La Manga ligger seks slag bak Richard O’Donovan i føringen, noe som holder til delt 37. plass.

 

Det handler om å komme seg innenfor topp-32 denne uken – disse avanserer til match-sluttspill fredag. Turneringen avsluttes med finale på søndag. Wold ligger to slag innenfor kvalgrensen, mens Ventura har ett slag å ta igjen.

 

Leaderboard jenter

 

Leaderboard gutter