Sør-koreaneren Charlie Wi og Jason Dufner fra USA leder etter første dag på Bay Hill med runder på seks under par. Det gir dem en ledelse på to slag på Nick Watney, mens et knippe stjernespillere jager dem ytterlige ett slag bak. Spillere som K.J. Choi, Bubba Watson, formsterke Justin Rose og Tiger Woods ligger alle tre bak.

 

Woods spiller sin første turnering siden han trakk seg fra WGC-Cadillac Championship for snart to uker siden, og ligger godt plassert til å kunne ta sin syvende seier i turneringen. Woods gjorde fire birdies og en bogey i løpet av dagen, og viste ingen tegn til å halte slik han gjorde på Doral. Om Bay Hill-banen, som forøvrig også er Suzann Pettersens hjemmebane, sier Tiger:

 

– Av en eller annen grunn så passer banen øyet mitt. Jeg spilte solid – jeg drivet bra, slo jernene greit og puttet helt greit. Jeg hadde to tre-putter, men senket også et par lange der ute. Jeg svingte ganske rolig på drivene. Jeg følte meg ukomfortabel med noen av utslagene, men jeg holdt ballen i spill, og ballen flyr i evigheter. Normale rolige driver nå flyr rundt 285 meter.

 

– Jeg har fått mye av lengden tilbake. Det er noe jeg har savnet, og det er et resultat av all tiden Sean Foley og jeg har jobbet sammen.

 

Vinneren fra Doral for to uker siden, Justin Rose forsøker på sin side å sørge for den fjerde europeiske seieren på rad på PGA-touren. Engelskmannen var en over par etter fem hull, men slo tilbake med fire birdies for å dele fjerdeplassen med Woods. Skulle Rose vinne på ny denne uken vil han klatre til fjerdeplass på verdensrankingen.

 

Rose spilte sammen med Phil Mickelson torsdag, og Lefty virket rusten bare to uker før US Masters slår i gang. Han gikk en over par, en score som fort kunne vært høyere. Etter 12 hull var han fire over par, men med tre birdies på de siste seks hullene sørget han for at avstanden opp til toppen fortsatt er overkommelig.

 

Tittelforsvarer Martin Laird åpnet med en runde på par, det samme som Graeme McDowell og Sergio Garcia, mens Ernie Els – som trenger en seier denne uken for å komme med i US Masters, ligger en under par.

 

 

(Kilde: pgatour.com)