– Det er naturligvis veldig bekymringsfullt. Det gjør jo at man tenker seg om to ganger. Jeg føler meg trygg på at dette blir prioritert, og jeg er sikker på at helse og hygiene blir prioritert. Men hvis det blir helt krise, må man jo vurdere hva man skal gjøre. Vi følger absolutt med på det som skjer, sier Tutta til NTB, i følge Dagbladet.

I USA representeres Tutta av managementet Wasserman Media Group. Hun sier til NTB at de har hentet hjem alle sine golfere fra Brasil.

– Det er jo viktig å være føre var. Det blir nok slik en stund til, men så satser vi på at de har mer informasjon når det nærmer seg. Men det er klart man blir bekymret når det ikke finnes noen vaksine, konkluderer hun.

Golf er i år tilbake på OL-programmet for første gang på over 100 år. Blant alle de norske sommeridrettsutøverne, regnes Tutta for å være en av Norges fremste medaljekandidater.

Til våren spiller Tutta hovedrollen i TV2 sin nye storsatsing frem mot OL. Et TV-team  har fulgt Tutta tett i et halvannet år, og skal fortsette å følge henne frem mot Rio. TV2 har satt av seks til åtte 45-minutters episoder til dokumentarserien om Tutta – på hovedkanalen i beste sendetid.