Tage og Larsen misset cuten

Andrerunden av Iberdrola Open ble en helsvart affære for Eirik Tage Johansen og Jan-Are Larsen.

Publisert

Med en andrerunde på 77 slag, syv over par endte Johansen på en delt 89. plass (+7). Stavangergolferen åpnet dagen på delt 29. plass, men falt kraftig tilbake med en runde som inneholdt fem bogeys og to dobbelbogeys. To birdies på scorekortet hjelper da fryktelig lite. Til slutt ble det 89. plass, tre slag bak cutgrensen.

Enda verre gikk det for Jan-Are Larsen som med runder på 76 og 75 slag endte på en delt 119. plass, 11 over par. Dette er forøvrig den andre uken på rad at de to misser cuten. Johansen sin Europatour-turnering i Barcelona i forrige uke ble kortet ned til to runder etter to dager med svakt spill. Den samme skjebnen led Jan-Are Larsen i Challengetour-turneringen Allianze Challenge de France.

Engelskmannen Chris Wood leder turneringen på åtte under par. Tre slag bak følger Darren Clarke og Matthew Nixon på delt tredjeplass.

Runde 1

Johansen (Stavanger GK) og Larsen (Miklagard GK) er med i Iberdrola Open på Mallorca som eneste nordmenn, og det er førstnevnte som har fått den klart beste starten.

I forrige ukes Open de Espana i Barcelona misset han cuten etter to svake runder, men fikk i dag en langt bedre start på turneringen. Tage innledet med en åpningsrunde på par, 70 slag. Det gir ham en delt 29. plass. Syv slag foran ligger Gregory Bourdy som leder turneringen, mens han kun har to slag opp til en topp ti-plassering.

Tages scorekort var av det fargerike slaget og inneholdt to birdies, fire bogeys, samt et spektakulært hole-in-one på det 13. hullet. Dette var forøvrig, kanskje noe overraskende, hans første hole-in-one i karrieren. Dessverre hindret litt for mange bogeys ham i å score lavt, samtidig som at han slet med å finne rytmen på greenene.

– Det var en runde med mye forskjellig. Mange bra birdiesjanser som strøk hullkanten, skriver han på sin hjemmeside. Esset på det 13. hullet beskriver han slik:

– På det 13. var det 180 til pinnen, vinden hjalp fra venstre, pinnen sto på øverste platå åtte meter fra venstre. Øverste platå er steinhardt så man må lande på nederste platå og trille ballen opp. Jeg bestemte meg for å ta et sekserjern og spille for midten. Jeg pullet slaget, det gikk lengre enn planlagt, men mot pinnen. Det neste som skjer er at flagget ratler og en eksentrisk scoremottaker hopper og klapper. Fra teeboksen ser en ikke nederste delen av flagget så jeg var ikke helt sikker om det var en HIO.

Hadde han gjort hole-in-one tidligere i runden ville han ha vunnet en splitter ny Mercedes SLK-cabriolet. Den var det australieneren Mark Brown som stakk av med, som presterte å gjøre hole-in-one på det samme hullet tidligere på dagen.

Mindre spektakulær var åpningsrunden til Jan-Are Larsen. Larsen innledet med 76 slag (+6) og ligger med det på en delt 124. plass. Dersom han misser cuten imorgen vil det bli andre helgen på rad han ikke får fullført turneringen. Forrige uke misset han cuten i Challengetour-turneringen Allianz Challenge de France i Paris.

Powered by Labrador CMS