Lydia Ko står per dags dato med seks LPGA Tour-triumfer, og et forsprang på et snaut poeng på toppen av verdensrankingen. Tidenes yngste verdensener har imidlertid til gode å løfte et av kvinnegolfens fem jeveste trofeer.

Denne uken hun navnet på alles lepper på Mission Hills: Skulle hun gå hele veien denne uken i ANA Inspiration og ta seiershoppet ut i «Poppies Pond» på søndag, vil hun gjøre det i en alder av 17 år, 11 måneder og 12 dager. Det er nesten ett år yngre enn Morgan Pressel var da hun ble tidenes yngste majorvinner i Kraft Nabisco i 2007.

Og ikke nok med det – klarer hun å gå torsdagens åpningsrunde under par, tangerer hun moderne kvinnegolfs største legende, Annika Sörenstam sin LPGA Tour-rekord for flest strake runder under par, med 29.

– Hun imponerer meg enormt, spesielt stabiliteten hun viser hver uke. Hun tilpasser spillet sitt til hver eneste bane hun er på. Hun er ikke den som slår lengst på touren, men hun treffer nesten alt av fairways og greener. Det blir veldig interessant å se hvordan hun gjør det i årets første major, det er i grunn det eneste som mangler for henne akkurat nå, sier Annika Sörenstam under en pressekonferanse i forkant av ANA Inspiration.

Mer lengde

Mange stilte spørsmål ved Lydia Kos avgjørelse om å sparke sin trener, Guy Wilson i fjor høst. Wilson har trent Ko siden hun var fem år gammel. David Leadbetter overtok jobben, kort tid etter angivelig å ha fått sparken av Suzann Pettersen.

På kort tid har Ko allerede begynt å høste fruktene av samarbeidet: På de seks turneringene hun har spilt i år, er hennes dårligste plassering en delt 7. plass.

Hun har byttet sin naturlige ballbane fra fade til draw for å gi henne mer lengde. Så langt i år er hun ranket på 31. plass over tourens lengstslående, med et snitt på 231 meter per drive. I fjor var hun ranket som nummer 66 i denne kategorien.

– Hun spiller golf, hun spiller ikke svingen sin, hvilket var tilfelle flere ganger i fjor. Hun er full av selvtillit om dagen. Det er ingen grunn til at hun ikke skal være det. Hun har alle verktøyene, sier Leadbetter.

Innrømmer nervøsitet

Det var i duell med nettopp Suzann Pettersen i Evian Masters i 2013, at Ko leverte sin beste major. De duellerte gjennom hele avslutningsrunden, men Tutta trakk det lengste strået til slutt og vant med to slag. På hennes 12 majorer, står Ko bokført med tre topp 10-plasseringer.

Ko innrømmet denne uken at hun har en tendens til å spille med høye skuldre når det er majors.

– Det er noe med majorene som virkelig gjør meg nervøs. Den første majoren jeg spilte kunne jeg nesten ikke sikte ballen på green, fordi jeg skalv. Alle forteller meg at jeg kommer til å bli tidenes yngste majorvinner. For meg er det viktigere å ha det gøy når jeg spiller majorene, og spille mer stabilt. Hvis jeg spiller stabilt og vender meg til å bli komfortabel i disse store turneringene, vil jeg gi meg selv bedre muligheter til å være i nærheten av teten.

Hun gjør det kanskje ikke selv, men med en 7. plass som dårligste plassering i år tar nesten alle andre det her på Mission Hills for gitt at hun kommer til å utfordre i toppen.