Espen Kofstad åpnet med en runde på tre under par i Challenge Tour-turneringen D+D Real Czech Challenge, og fulgt opp med en runde ett slag under par på fredagen. 

Men selv -4 var ikke nok til å klare cutten i Tsjekkia. Hele 66 spillere kom seg nemlig ned på -5 eller lavere, og dermed ble det tidlig hjemreise for den OL-kjempende Oslo-spilleren.

Hjem for å trene

– Da blir det hjem noen dager for å trene og bli klar for Swiss Challenge neste uke, forteller Kofstad på sin Facebook-side.

Adrian Saddier fra Frankrike leder turneringen, med hele 15 under par etter to runder. 

Kofstad kjemper for å kvalifisere seg til denne sommerens OL-turnering i Rio. 

– Jeg går for å sikre OL-plass denne uka med en seier i Tsjekkia, sa en offensiv Kofstad i en pressemelding tidligere denne uka.

(Her er oversikten over det Kofstad må gjøre for å kvalifisere seg til OL i Rio.) 

Espen Kofstad ligger på 12. plass på Challenge Tour sammenlagt. Det er topp-15 ved sesongslutt som sikrer fulle Europatour-rettigheter neste sesong. 

Tage langt bak

Det ble heller ikke noe helgespill på Eirik Tage Johansen i Tsjekkia. Med totalt én under par, manglet det fem slag opp.

Kristian Krogh Johannessen spiller ikke denne uka. Han har startet sin Challenge Tour-karriere med fire strake missede cuter, og er nå hjemme i Norge for å trene.

Espen Kofstad ligger på 12. plass på Challenge Tour sammenlagt. Det er topp-15 ved sesongslutt som sikrer fulle Europatour-rettigheter neste sesong. Kofstad misset sin første cut for sesongen i Italia for to uker siden. Det skjedde etter at han samvittighetsfullt ga seg selv to straffeslag på andrerunden, etter å ha flyttet et blad i bunkeren som han trodde var en stein.

Leaderboard D+D Real Czech Challenge