I pressekonferansene tidligere denne uken var gjennomgangsmelodien blant spillerne at turneringen kom til å bli en tålmodighetsprøve og en kamp mot forholdene. Det har den imidlertid ikke vært så langt, og totalscoren på elleve under par etter halvspilt turnering er sjelden kost i en major. Det samme er cutgrensen som gikk på én under par.

Den var det dessverre ingen av de norske spillerne som lyktes i å komme seg på riktig side av.

Det var Marianne Skarpnord som hadde best utgangspunkt av de norske damene etter en åpningsrunde på par. Fredag fulgte hun opp med enda en 72-runde. Det var dessverre akkurat ikke nok.

Suzann Pettersen startet runden ett slag bak Skarpnord. Tutta bedret åpningsrunden på +1 med to slag fredag, og dermed endte også hun ett fattig slag unna helgespill. Dermed har Tutta ennå til gode å finne formen til Solheim Cup, som nå bare er to uker unna.

Suzann Pettersen har vært nære på i British Open flere ganger de siste årene. Hun misset riktignok cuten i fjor, men fra 2013 til 2015 kjempet hun om seier tre år på rad.

Årets sesong har vært uten de store begivenhetene så langt for Norges golf-ess. I forrige ukes generalprøve Scottish Open endte hun på delt 39.-plass, og foreløpig står hun kun med fire topp-ti-plasseringer på 16 turneringer i år. Hennes beste resultat er tredjeplassen i ANA Inspiration, årets første major. Det har nå gått over to år siden hennes forrige seier på LPGA-touren.

Med Tonje Daffinrud også på startstreken denne uken ble dette tidenes første major med tre norske spillere i feltet. For major-debutant Tonje Daffinrud ble det en tung start på hennes første turnering etter to måneders skadeavbrekk. Med runder på 80 og 75 slag endte hun tre plasser unna bunnen av leaderboardet. Hun tar turneringen som en lærdom:

– Ikke comebacket jeg ønsket meg, men jeg kom hit for å lære, og det gjorde jeg. Jeg vil komme tilbake sterkere og bedre, skriver hun på sin Instagram-profil.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

På motsatt ende av leaderboardet var det sør-koreaneren In-Kyunh Kim som til slutt kapret sin aller første major-seier. 29-åringen har nå rukket å vinne tre ganger allerede på LPGA-touren denne sesongen og står med syv LPGA-seiere i karrieren.

Les: Intervju med Tonje Daffinrud før turneringen: – Jeg har ingenting å tape 

Leaderboard