DeChambeau, som i fjor vant verdens største amatørturnering, U.S. Amateur, gikk rett i tet i Abu Dhabi HSBC Golf Championship med en kanonrunde på åtte under par.

I brennende solskinn gjorde 22-åringen syv birdies og en eagle på vei til ett slags ledelse over Henrik Stenson, i det som kun er hans andre turnering på europatouren. 

Ytterligere ett slag bak ligger Rory McIlroy og lurer. To andre unggutter, Jordan Spieth og Matthew Fitzpatrick har også blandet seg i toppen. De ligger begge fire under par og delt 7.

– Jeg hadde ingen forventninger før dagen i dag og tok det med ro. Jeg traff vel hver eneste fairway og klarte å senke noen putter, strålte DeChambeau etter runden.

DeChambeau er kjent for å gjøre ting litt annerledes. Mens unge golfere finner stadig nye måter å tøye golfsportens inngrodde kleskoder, har DeChambeau på seg en hatt som ville gjort Ben Hogan stolt. Og han spiller med like langt skaft i hver eneste jernskaft – fra pitchingwedge og helt ned til treerjern.

I følge europeantour.com, har han ingen problemer selv med å innrømme at han er litt annerledes.

– Jeg er på en måte en «golfens vitenskapsmann». Jeg forsøker å analysere og forstå hvert eneste aspekt ved golfbanen og måten jeg spiller. Jeg skal analysere dagen i dag og se hva jeg kan gjøre bedre imorgen. 

(Oppdatert fredag: Andre runde ble ikke ferdigspilt, på grunn av utsettelser tidligere på dagen. DeChambeau er en under par etter ni hull, ett slag bak den nye lederen Andy Sullivan)

Leaderboard