Forventningene var store, men da første dag på Torrey Pines var omme, var ingen av de tre spillerne under par. Tiger Woods kjempet seg inn til en runde på 76 slag, fire over par. Dustin Johnson, som endte på andreplass i Abu Dhabi forrige uke, gikk på par, mens Jason Day slet med puttingen og kom seg inn på en over par.

Tiger Woods slet kraftig fra tee i sin første offisielle turnering tilbake; Etter det syvende hullet traff han ikke fairway en eneste gang. Noen misset høyre, andre venstre. Hadde det ikke vært for bra nærspill, kunne scoren blitt mye styggere.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

– Det var tøft. Jeg måtte kjempe hardt der ute, konstaterte Woods overfor pressen kort tid etter å ha gått av den 18. green med birdie. Han, Day og Johnson måtte bare le ironisk idet de tok hverandre i hånda.

Selv om spillet til Tiger ikke var mye å skryte av, lot Jason Day imponere av en annen ting: Oppmerksomheten rundt ham er fortsatt akkurat den samme som i glansdagene.

– Det var spesielt å se, det var nesten som i gamle dager. Det er interessant å være en del av det, fordi man har folk som roper og prater i bakgrunnen. Men det er bare positivt. Det gjør meg bare bedre som golfspiller, sier Day.

Han sier Tiger-fansen ikke skal la seg stresse av den begredelige starten på sesongen. Han sier det er naturlig at Tiger er rusten etter så lang tid vekk fra golfen.

– Se på Rory McIlroy i fjor. Han gjorde ikke så mye frem til FedEx Cup. Han endte opp med å vinne hele FedEx Cup. Det handler om å være tålmodig, konstaterer Day.

På toppen av leaderboardet på Torrey Pines klinket Justin Rose til med en runde på syv under par. Det gir ham ledelsen med ett slags margin over Adam Hadwin.

Leaderboard