Ariya Jutanugarn pluss et 2’erjern, hva blir det?

Seier i British Open!

Den langtslående thailenderen viste få synlige tegn til å krympe under press på søndagens finalerunde. Da seieren var i boks innrømte Jutanugarn at hun nok ikke var like iskald som det kunne virke som.

Det var tøft der ute i dag. Jeg kjente på nervene
noen ganger

– Det var tøft der ute i dag. Jeg kjente på nervene noen ganger, sier Jutanugarn til BBC.

Mens den nærmeste utfordreren, sør-koreanske Mirim Lee, fikk en elendig start med +3 på de første ni hullene, sørget amerikanske Mo Martin for å holde press på lederen.

Avgjort på hull 17

Martin gikk den beste runden av tettrioen (70 slag), men greide ikke å kappe mer enn to slag på forspranget til Jutanugarn.

Tidenes første thailandske majorvinner i golf. (Foto: Getty Images)

Foruten en dobbel bogey på hull 13 var thailenderens spill på Woburn Golf Club solid. Avgjørelsen falt på det 17. hullet da Jutanugarn, med to slags ledelse, satte birdien som gjorde siste hull lite spennende.

Blant 50 000 tilskuere kunne hennes nærmeste puste lettet ut, i visshet om at siste hull nærmest ville bli som en parademarsj.

– Moren min gråt på slutten. Hun takket meg. Det fullbyrdet dagen for min del, sier vinneren, som til slutt vant med tre slag foran Martin og Lee, på delt andreplass.

Thailandske golfhistorie

Dermed kunne 20-åringen, som har brukt 2-erjern i stedet for driver hele uken – som den første thailender noensinne – løfte British Open-troféet.

– Jeg tror denne seieren kan være viktig ikke bare for meg, men også for thailandsk golf. Forhåpentligvis kan den inspirere mange thailandske spillere.

Med seieren klatret hun fra sjuende- til tredjeplass på verdensrankingen.

Leaderboard British Open