Fana-spilleren leverte en runde på seks under par under «moving day» av Irish Challenge lørdag. Den løftet ham til -9 sammenlagt og tredjeplass, bare tre slag bak lederen Julian Guerrier (Frankrike) før siste runde.

Etter en treg start i tøffe forhold torsdag, tråkket Arnøy for alvor på gassen fredag ettermiddag. På de siste 28 hullene er han nå tolv under par – en knallsterk prestasjon med tanke på hvordan forholdene har vært på Mount Wolseley Resort så langt.

– Jeg føler jeg «fant» noe halvveis i runden i går. Det er fort gjort å bli litt passiv på den banen her med tanke på hvor krevende den er. Jeg fant ut at jeg bare skulle slippe meg selv løs, og jeg spiller med mye selvtillit nå. Jeg blir vanskelig å slå i morgen hvis jeg fortsetter slik. Jeg gleder meg veldig til å ha mulighet til å kjempe om min første seier på Challenge Tour, sier Arnøy til Norsk Golf etter runden.

Jeg gleder meg veldig til å ha mulighet til å kjempe om min første seier på Challenge Tour

Arnøy står med en profesjonell seier i karrieren. Den kom i Nordic League-turneringen Borre Open i fjor.

Bergenseren kan takke eminent nærspill for at han kom godt i gang med runden lørdag. Han startet med å gjøre up-and-down fra utenfor green fem ganger på rad.

– Selv om det ble en del missede greener i starten, var det i grunn en perfekt måte å starte dagen på. Når man starter dagen med en følelse av at man klarer å redde par selv når man misser, er det lettere å spille aggressivt, sier Arnøy, som var bunnsolid i alle deler av spillet senere i runden. Og han senket alle de viktige kortputtene som han stor overfor, enten de var for birdies eller par.

Det er mye som står på spill for Arnøy denne helgen. Han bruker sitt siste tilgjengelige wild-card på Challenge Tour i 2017, og er avhengig av en topp-10-plassering for å kunne spille neste Challenge Tour-turnering. Men for ham er det bare én ting som gjelder.

– Jeg tenker bare på seier, smiler han lurt.

Det har ikke skortet på birdies så langt for Arnøy.

Kan sikre Challenge Tour-kortet søndag

Arnøy startet sesongen på Nordic League, men fikk mulighet til å spille en Challenge Tour-turnering med wild-card i starten av juni. Der klinket han til med syvendeplass. Han fortsatte med gode plasseringer i de påfølgende fem Challenge Tour-turneringene, men står nå med tre missede cuter på rad.

Sikrer han en topplassering denne uken, vil han gjøre et solid byks oppover fra 128.-plassen på pengelisten og ta et langt steg videre mot å sikre seg Challenge Tour-kortet neste sesong.

Topp-80 ved sesongslutt sikrer full kategori på Challenge Tour i 2018. Hvis Arnøy skulle vinne på søndag, vil han klatre opp til cirka 40.-plass på pengelisten. Dersom han holder seg på tredjeplass, vil han klatre opp til topp-70 cirka.

Prioriterer egen utvikling

Arnøy sa til Norsk Golf fredag at han ikke kommer til å angre på at han har prioritert Challenge Tour fremfor Nordic League, dersom han ikke skulle klare å sikre seg Challenge Tour-kortet.

– Jeg hadde i utgangspunktet planlagt å bare spille to Challenge Tour-turneringer i år for å se hvordan nivået er, men jeg fant ganske raskt ut av at dette er en tour som er bra for utviklingen min. Spillerne her pusher meg til å bli bedre. Jeg tenker først og fremst på min egen utvikling, ikke hvilken tour jeg spiller på. Her på Challenge Tour har hele feltet samme nivå som topp-15 på Nordic League.

Arnøy reiser for øvrig til Østerrike neste uke for å spille første steg av europatour-kvalifiseringen. Henrik Bjørnstad, som misset cuten i Irland denne uken, spiller i samme turnering.

Anders Kristiansen spiller også solid på Mount Wolseley. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Anders Kristiansen (Borregaard GK) har vært et annet norsk lyspunkt i Irland denne uken. Han ligger på en fin 36.-plass sammenlagt (+1) etter sin andre strake runde på par.

27-åringen ble tidenes høyest rangerte norske amatør da han var nummer 4 på verdens amatørranking i 2008. Han fikk starten av proffkarrieren ødelagt av en alvorlig ryggskade, men er nå i ferd med å kjempe seg tilbake. Han har i en lengre periode også svingt fra venstre, men i høst konkurrerer han utelukkende fra høyre – med unntak av når han putter.

Forrige helg konkurrerte Kristiansen i PGA-mesterskapet pro-am på Gamle Fredrikstad GK, hvor han vant turneringen med fire slag (-4) etter runder på 71 og 69 slag.

Leaderboard