Denne uken gikk årets nest siste turnering på Challenge Tour av stabelen i De forente arabiske emirater, Ras Al Khamah 2017 Golf Challenge. Det var her det skulle bestemmes hvem som endte topp-45 på Challenge Tours pengeliste, og dermed kvalifiserte seg til neste ukes finale i Oman – og også en plass i siste steg i Q-School.

20 år gamle Jarand Ekeland Arnøy startet turneringen på 41.-plass på pengelisten, og med en misset cut på torsdag måtte han vente i spenning under lørdagens sisterunde for å se hvor mange plasser han kom til å falle med et nødskrik. Det holdt akkurat.

Arnøy kapret til slutt den 45. og siste plassen på pengelisten med 1185 euros margin. Han har spilt inn 47 567 euro på bare 13 turneringer i år, og det gjør at håpet om opprykk til europatouren i 2018 fortsatt lever.

Det så lenge mørkt ut med tanke på en topp-45-plassering for Arnøy, men helt på tampen av turneringen fikk han hjelp av to spillere foran ham på rankingen som avsluttet med birdie og klatret forbi spilleren som lå an til å dytte Arnøy ned til 46.-plass på rankingen.

– Utrolig glad for å få spille finalen og faktisk være sikret en ørliten kategori på europatouren neste år, skriver Arnøy på sin Facebook-profil.

Bergenseren har imponert med sin stabilitet i debutsesongen på Challenge Tour, og dette var bare hans fjerde missede cut på 13 turneringer.

Arnøy startet sesongen på Nordic League, men har allerede sikret Challenge Tour-kortet for neste sesong etter to andreplasser på rad tidligere i høst. Han har imidlertid hatt en liten  formdupp den siste måneden.

Forhåpentligvis var lørdagens gode nyheter det som skulle til for å snu trenden i sesongens to avsluttende finaler. Han har iallfall fått brukt de to fridagene sine i Ras al Khaimah effektivt.

–  På den positive siden fikk jeg to dager på rangen med Hans Åberg (treneren hans journ. anm.), hvor vi har fått rettet opp i det jeg har slitt med de siste ukene og gjort svingen klar til å avslutte sesongen sterkt, sier Arnøy.

Challenge Tour-finalen, NBO Golf Classic Grand Final, spilles i Oman fra onsdag til lørdag. Hvis han skal klare europatour-kortet i denne turneringen, er det en topp-2-plassering som må til. Hvis ikke det går veien, har han også muligheten til europatour-spill gjennom en topp-25-plassering i Q-School-finalen i Spania i midten av november.