Etter stabile runder på 66, 67 og 68 slag kapret bergenseren andreplassen alene på tolv under par sammenlagt, tre slag bak veteranen Pelle Edberg.

Arnøy startet dagen tre slag bak toppen av leaderboardet, men var bare ett slag bak Edberg da svensken gjorde dobbelbogey på hull 7. Han kontret imidlertid med birdie og eagle på de to neste hullene for å feste grepet om seieren. Arnøy klarte på sin side ikke å lansere den sluttspurten på back-nine han trengte, og avsluttet med ni par på rad.

– Spillet var nokså stabilt bra i tre dager, og jeg er fornøyd med resultatet. I dag blåste det til tider ekstremt mye. Jeg slo blant annet ett åtterjern 85 meter inn i vinden på hull 17, og jeg er veldig fornøyd med å gå bogeyfri i sånne forhold. Så får jeg håpe at de avgjørende puttene dropper i neste gang, og at det er min tur til å vinne, skriver Arnøy på sin Facebook-profil.

Dette var den sjette turneringen Arnøy spilte på Nordic League for sesongen og hans fjerde topp-10-plassering. Han har vært i knallform etter at Nordic League startet opp igjen etter koronapausen og står med en andreplass, tiendeplass og fjerdeplass i sine tre siste turneringer. Tidligere i sommer endte han også på tredjeplass i norgesmesterskapet på Holtsmark.

Med en fjerdeplass sammenlagt på Nordic League er Arnøy nå bare enn plass unna topp 3 på rankingen som rykker opp til Challenge Tour neste år.

Neste Nordic League-turnering, Ledreborg Palace Golf Masters, spilles fra 16. til 18. september.

Resultater