Arnøy (Fana GK) fikset seg en plass i torsdagens lederball etter en knallrunde på fem under par i andrerunden, onsdagens nest laveste score på PGA Catalunya Resorts Tour-bane.

22-åringen startet dagen på delt 9.-plass, men klatret til andreplass alene med en runde på fem under par (65), bestående av seks birdies, én bogey og resten par.

Med -7 sammenlagt ligger han bare ett slag bak lederen Gudmundur Kristijansson fra Island før siste runde.

Arnøy står fra før av med én seier som proff. Den kom i Nordic League-turneringen Borre Open i 2016.

Jeg er positiv til utviklingen min og har stor tro på å slå hardt tilbake i år. Så får vi håpe sesongen i fjor bare var en fartsdump på veien mot mine mål

Jarand Ekeland Arnøy

I 2017 spilte han seg til en kategori på Challenge Tour etter å ha storspilt andre halvdel av sesongen, men hans første fulle sesong på Europas nest øverste nivå i fjor ble dessverre en stor nedtur. Med bare 4283 innspilte euro på 20 turneringer rykket han tilbake til Nordic League.

Torsdag kan han imidlertid få den best tenkelige starten i jakten på vinne tilbake Challenge Tour-kortet.

Arnøy ladet opp til ukens turnering med å spille en «oppvarmingsturnering» på minitouren Evolve Pro Tour forrige uke.

Der endte han på andreplass med en totalscore på åtte under par, en indikasjon på at pilene endelig peker oppover.

– Jeg er positiv til utviklingen min og har stor tro på å slå hardt tilbake i år. Så får vi håpe sesongen i fjor bare var en fartsdump på veien mot mine mål, skrev Arnøy på Facebook etter pallplasseringen.

I Mediter Real Estate Masters har Arnøy har selskap i topp-10 av Team Norway-kollega Elias Bertheussen (Byneset GK) og Torbjørn Johansen (Miklagard GK). De ligger begge tre under par.

Bertheussen lå på delt tredjeplass etter tirsdagens åpningsrunde på fire under par, men falt syv plasser med en score på +1 onsdag.

Johansen har på sin side klatret 35 plasser med -4 for dagen, men har i skrivende stund fortsatt noen hull igjen å spille.

Denne sesongen er Bertheussen og Arnøy er sannsynligvis Norges to fremste håp til å klare topp-5-plasseringen på Nordic League som sikrer Challenge Tour-kortet neste år.

De siste årene har Aksel K. Olsen (Stavanger GK), Eirik Tage Johansen (Stavanger GK) og Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) spilt seg til Challenge Tour gjennom den nordiske ligaen.

Leaderboard Mediter Real Estate Masters