Kristian Krogh Johannessen var dårligst av de norske etter første runde av  Prague Golf Challenge. Etter to runder er han best.

– Dette var bra. Solid spill. Nå er det mulig å spille seg inn til en god plassering, sier Krogh til Norsk Golf.

Den siste ble den første

– Den første runden i Praha startet tungt. På de første ni hullene var det ikke mye som stemte. Jeg slo ikke veldig bra, og gjorde noen dumme feil, skriver Krogh på sin Facebook-profil.

Krogh avsluttet første dag bedre enn han startet den, og det så ut som han hadde tatt med seg de gode vibbene inn i fredagsspillet.

– På de siste ni hullene spilte jeg bra, og jeg hadde i tillegg noen gode sjanser jeg ikke utnyttet. Det var deilig å komme seg inn under par. Nå skal jeg gjøre en god runde imorgen, ikke bare ni gode hull, skrev Krogh før fredagens runde.

Som sagt, så gjort; 68 slag betyr fire under par, og et solid byks på tretti plasser oppover resultatlista, til delt 27. plass.

Det betyr at drammenseren spurter forbi både Christian Aronsen og Jarand Ekeland Arnøy.

LES MER: Vinnerskallen Arnøy hentet seg inn etter shank i Praha

Bedre spill, dårligere score

– Jeg slo ballen bedre enn i går for det meste, men litt opptrampede greener og en dårlig tre-hulls stretch ødela en lav runde, sier Arnøy til Norsk Golf.

Arnøy brukte 71 slag på fredag. Det betyr 47. plass; og innenfor cut-grensa med to slags margin.

– Det er litt mykere greener og litt høyere gress enn vanlig den uken her, som gjør at de blir ekstra ujevne utover dagen. Men det var flere som gikk lavt på ettermiddagen også, så det er ikke noe jeg kan skylde på.

Bergenseren brukte to slag mer enn på åpningsrunden, da han trengte en shank på hull 10 for å kickstarte en strålende sluttspurt.

«Hockeysticks»

Den tredje nordmannen i feltet, Christian Aronsen, sprakk totalt. 77 slag, såkalt hockeysticks på poker-språket, betyr helgefri for Miklagard-golferen.

Rhys Enoch (WAL) leder turneringen, tolv under par (65-67).

På lørdag slår Arnøy ut klokken 08:45, mens Krogh dundrer av gårde én time senere.

Leaderboard