– Dagen i dag var ganske syk! smiler Arnøy til Norsk Golf, etter et fyrverki av en andrerunde på Challenge Tour i Spania.

Bergenseren klinket til med en bogeyfri runde på ni under par (63) på Izki Golf, og klatret fra fjerdeplass og til ledelse alene. Arnøy, som sikret Challenge Tour-kortet for 2018 med en andreplass i Irland for to uker siden, spiller bedre golf enn han noensinne har gjort om dagen, og etter 36 hull har han rukket å gjøre smått utrolige 15 birdies og en eagle.

Det er utrolig deilig når man føler at alle deler av spillet er så solid som det er nå

Jarand Ekeland Arnøy

– Spillet var solid hele veien. Jeg satte sykt mange putter i dag, og mange av dem var ganske lange. Det er utrolig deilig når man føler at alle deler av spillet er så solid som det er nå, forteller han.

Arnøy sier at han spiller med senkede skuldre nå som han allerede er garantert Challenge Tour-spill neste år. Dermed er det bare å slippe seg løs.

– Jeg spiller med masse selvtillit. Det er en deilig følelse å gå «all in» for å vinne turneringen i stedet for å tenke på at man spiller for å klare kortet. Det blir en ny opplevelse å starte helgen med en luke på toppen. Fire slag er ingenting over to runder, men sånn jeg spiller nå om dagen, fokuserer jeg bare på å øke ledelsen.

– Var dagens runde den beste du har spilt?

– Det er definitivt den beste. Det skal mye for å toppe denne!

Arnøy står med én proffseier tidligere i karrieren. Den kom på Borre Open på Nordic League i fjor vår. Skulle han holde løpet ut og vinne på søndag, vil han gjøre et tigersprang oppover Challenge Tour-rankingen og opp til topp-25. Da er plutselig europatour-kortet innen rekkevidde. Det var det nok ikke noen som hadde sett for seg for bare noen uker siden.

Mens Arnøy kan spille med senkede skuldre i Spania, er det mye på spill for Miklagard-veteranen Christian Aronsen. Han har brukt opp wild-cardene sine denne sesongen, og er avhengig av en topp-10-plassering for å kvalifisere seg til neste turnering. Og so far, so good.

Aronsen imponerer så langt med -7 sammenlagt og delt niendeplass. Avslutningen på fredagens runde var imidlertid av det bitre slaget. Han var hele syv under par for dagen da to hull gjenstod, og var på det tidspunktet oppe på delt andreplass.

Dessverre falt han tilbake med en dobbelbogey og bogey på de to siste hullene. 68-runden løftet ham likevel 13 plasser oppover leaderboardet.

Etter en tung sesong på Nordic League er ukens turnering en av Aronsens aller siste muligheter til å sikre Challenge Tour-kortet neste år. Han ligger for øyeblikket på 137.-plass på Challenge Tours pengeliste, men kommer han topp-ti-denne uken, vil han sannsynligvis være sikret en god del turneringer på Challenge Tour i 2018.

Mye står på spill for Christian Aronsen i Spania. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Mens fredagen ble et birdierace for Arnøy og Aron, ble det en tung dag for Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK). Krogh startet dagen på andreplass etter en knallrunde på 66 slag torsdag, en etterlengtet opptur i en ellers tung sesong, men falt ett slag utenfor cutstreken med en blytung 77-runde.

Dermed virker Nordic League-spill neste år stadig mer sannsynlig, men Krogh har ennå til gode å ta fatt på europatour-kvalifiseringen. Han spiller førstesteget av Q-School neste uke.

Leaderboard Challenge de Espana