Arnøy (Fana GK) fikset seg en plass i lederballen etter en knallrunde på fem under par i andrerunden, onsdagens nest laveste score på PGA Catalunya Resorts Tour-bane.

22-åringen startet torsdagens tredje og avsluttende runde to slag bak lederen Gudmundur Kristjansson fra Island, og fikk en bra start på dagen med å gå de første ni hullene på tre under par. Problemet var bare at islendingen gjorde det samme, og med tre kjappe birdies til fra Kristjansson på starten av back-nine i tillegg festet han grepet om seieren.

Arnøy gikk de siste ni hullene på én over par, og med to under par for dagen endte han til slutt ni under par sammenlagt, tre slag bak Kristjansson.

 

 

Arnøy fikk selskap i topp-10 av hele tre andre nordmenn. Torbjørn Johansen (Miklagard GK) delte 7.-plassen på fem under par, etterfulgt av Jørgen Winther Johansen (Moss & Rygge GK) og Elias Bertheussen (Byneset GK) på delt 10.-plass, fire under par.

Selv om det ikke holdt hele veien inn for Arnøy, er resultatet unektelig et stort skritt i riktig retning for bergenseren.

I 2017 spilte han seg til en kategori på Challenge Tour etter å ha storspilt andre halvdel av sesongen, men hans første fulle sesong på Europas nest øverste nivå i fjor ble dessverre en stor nedtur. Med bare 4283 innspilte euro på 20 turneringer rykket han tilbake til Nordic League.

Arnøy har vist gode takter også før ukens turnering. Han ladet opp til Mediter Real Estate Masters med å spille en «oppvarmingsturnering» på minitouren Evolve Pro Tour forrige uke.

Der endte han på andreplass med en totalscore på åtte under par, en indikasjon på at pilene endelig peker oppover.

– Jeg er positiv til utviklingen min og har stor tro på å slå hardt tilbake i år. Så får vi håpe sesongen i fjor bare var en fartsdump på veien mot mine mål, uttalte Arnøy etter pallplasseringen.

Denne sesongen er Elias Bertheussen, Torbjørn Johansen og Arnøy sannsynligvis Norges tre fremste håp til å klare topp-5-plasseringen på Nordic League som sikrer Challenge Tour-kortet neste år.

De siste årene har Aksel K. Olsen (Stavanger GK), Eirik Tage Johansen (Stavanger GK) og Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) spilt seg til Challenge Tour gjennom den nordiske ligaen.